www.haberyorumgazetesi.com

Şerif Gürbaş


BENİ SAKIN YANLIŞ ANLAMAYIN!


2012 yılında Hikmet Şahin Kültür Parkı`nın hemen bitişiğindeki arazi üzerinde bulunan iki yol ile bir parkın, usulsüz bir şekilde site içerisine dâhil edildiği iddia edilmişti.

 Mahkemelik olan konu, siteyi yapan inşaat firmasının belediyeye verdiği emsal değerdeki bir arsa ile kapanacaktı ki, bu kez devreye mimarlar odası girdi.

Mahkemelik olan konuyla ilgili usulsüzlük kararı çıktı. İddiaya göre mahkemenin geriye dönük karar verdiği ve belediye meclisinin aldığı takas kararını bozduğu bilgisine ulaşıldı.

Mahkemenin yaklaşık 3 ay önce verdiği kararın İnegöl Belediyesi tarafından geriye dönüş işletilmesi gerekiyor. Yani söz konusu sitenin duvarları yıkılıp iki yol ile parkın umuma açılması gerekiyor.

Ancak mahkemenin kararıyla ilgili şuana kadar belediyenin herhangi bir çalışması yok.  İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş`ın yargı kararlarına ilişkin bu kadar geniş davranması ve hala hareket etmemesinin ardındaki sebep nedir, tam olarak bilinmiyor.

Meselâ şöyle bir iddiaya asla ihtimal vermem. Duyumlarıma göre, söz konusu site içerisinde bazı belediye personeli ile bazı AK Partili yöneticiler ikamet ediyormuş, Başkan Aktaş, bu nedenle konuyu öteliyormuş.

Koskoca İnegöl Belediye Başkanı, üç beş ahbabı ya da partili için mahkeme kararını hiçe sayacak biri değil. Zira kendisi devleti de, yasaları da çok iyi bilen biri.

Başkan Aktaş`ın şuana kadar mahkeme kararını uygulamamasının ardında elbet kendine göre haklı bir sebebi vardır diye düşünüyorum.  Aynı şekilde hakim ve savcılarımızın da, mahkeme kararını neden uygulamıyorsunuz diye sormamasının da...

Hülâsa ben bu konuyla ilgili Başkan Aktaş`ın hukuki bir çıkış yolu aradığını düşünerek, hüsnü zan besliyorum.

Ama şu bir vaka ki, mahkeme kararına rağmen kamuya ait iki yol ile bir parkın halen site içerisinde bulunması belediye başkanı Alinur Aktaş için büyük bir vebaldir.

İmam Hatip Mezunu bir belediye başkanına kalkıp buradan dinden diyanetten ahkam kesecek, kul hakkını ya da kamu hakkını anlatacak değilim. Başkanımız haramı da helâli de benden çok daha iyi bilir.

Ha, Başkan Aktaş, mahkeme kararı uygulandığın da site içerisinde ikamet eden ev sahiplerinin mağdur olacağından endişe ediyorsa, onun da kolayı var.

Hani siteyi yapan inşaat firması, bu olay patlak verdiğinde emsal değerde bir arsayı belediye vererek sorunu çözmüştü ya, işte o arsa satılır da o site içerisindeki mülk sahiplerine pay edilirse, hem usulsüzlük ortadan kalkmış olur, hem de herkes hakkını almış olur.

Bu arada üzerinden 3 yıl geçmiş bir konuyu yeniden gündeme getirerek rahatsızlık vermişsem gerçekten özür dilerim.

Bu konuyu yeniden gündeme getirmemdeki maksadım inanın üzüm yemek, benim bağcıyla hiç ama hiç işim yok...