www.haberyorumgazetesi.com

İsmail Özdemir


BERABER YÜRÜDÜK BİZ BU YOLLARDA


 Kuzey Irak´ta Referandum kararı Büyük Ortadoğu Projesinin adım adım gerçekleştiğinin çok açık bir göstergesidir.

Stratejik ortağımız ABD Dışişleri Eski Bakanı Condoleezza Rice´ın 7 Ağustos 2003 tarihinde Washington Post gazetesinde yayınlanan ?Ortadoğu´yu Dönüştürmek? başlıklı yazısın da :?Fas´tan Endenozya´ya 22 ülkenin sınırları ve yönetimleri değişecek, buna Türkiye´de dahil? diyerek, BOP Büyük Ortadoğu Projesi´ni deşifre etmişti. Cumhurbaşkanı´mız da Cumhurbaşkanı olmazdan evvel defalarca BOP Projesinin EŞBAŞKANI olduğunu ifade etti.Bu görevi bıraktığını ifade eden herhangi bir açıklamasını da duymadım.

        Şimdi sormak gerekiyor. Kuzey Irak´ta kurulan devlet, hangi proje çerçevesinde kuruluyor. AKP Kongresinde Barzani´yi kürsüye çıkartıp ?Türkiye seninle gurur duyuyor.? Sloganları atılırken, Barzani iyi çocuktu da, sonradan mı bozuldu.Barzani ile ilgili devlet arşivlerinde hiç istihbarat bilgisi yok mu?Güçlü Devletler bugünden yarına politika değiştirir mi? Dün iyi dediğine bugün kötü diyorsa, ortada bir büyük bir sorun var demektir.

       Barzani´nin dedesi Mustafa Barzani´nin hanımlarından birisi Yahudi idi. Bilindiği gibi Yahudiler soy,ırk devamını Anne yani Kadın tarafından yaparlar. Mesud Barzani´nin hangi soydan geldiğini bilmiyorum.Ancak ciddi bir araştırma ile bu bulunabilir.

       Rahmetli Erbakan Başbakan olduğunda; Güneydoğu´da uzun yıllar görev yapan ABD Çekiç Gücü´nü 1997 yılında görev süresini uzatmayarak kovduğunda; ABD, 5000 Peşmerge´yi uçaklarla ABD´ye taşımıştı. Orada Peşmergeler eğitimden geçirilmiş ve tekrar Kuzey Irak´a gönderildiler. Onlara Kürt Yahudisi oldukları anlatıldı. Bütün altyapı hazırlandı.

       Yine Rahmetli Erbakan 1992 yılında daha Saddam gitmeden, TBMM´de yaptığı konuşmada Kuzey Irak´ta bir Devlet kurulacağını ve Saddam´dan kalan ağır silahların bu devlete verileceğini ifade etmişti.

       Perşembe´nin gelişi Çarşamba´dan belli olur.ABD bölgedeki Türkiye-Suudi Arabistan ve diğer işbirlikçi yönetimlerin desteğini alarak önce Irak´ı işgal etti. Sonra Irak´ı 3 e böldü.Önce Merkeze bağlı Özerk Kürt Devleti´ni Türkiye´nin itirazına rağmen kurdu.Şimdi bu devleti Bağımsız ! (Kendine ve İsrail´e bağlı) hale getirmek için düğmeye bastı. ABD´nin desteği olmadan Barzani´nin bu işe yeltenmesi mümkün değildir.

    Türkiye´nin kırmızı çizgileri sarıya döndü.Hatta yeşile döndü.Barzani resmi törenle Türkiye´de ağırlandı. AKP kongresinde Barzani´ye ?Türkiye seninle gurur duyuyor? diye slogan attırıldı. Peşmerge´nin ülkemiz topraklarını kullanarak KOBANİ´YE  geçmesine izin verildi. Kerkük´ün demogratif yapısını değiştirmesine göz yumuldu. Kerkük´ün nüfusunun yüzde 75´ini Türkmenler oluştururken, Türkmen nüfusu bugün nüfusun yüzde 25´ine gerilemiştir. PYD Başkanı Salih MÜSLİM yine Türkiye´de ağırlandı.

         ? Bir musibet bin nasihatten hayırlıdır? Şu ana kadar başımıza gelenlerden ibret alıp referandumu destekleyen İsrail ile ilişkiler hemen kesilmelidir. 

     YPG-PYD´ye açıkça destek veren ABD ile stratejik ortaklıktan vazgeçilmelidir.

Referandum yapılırsa, sonuç ne olursa olsun Türkiye KERKÜK´e Türkmenleri korumak için girmelidir.

Kerkük´ün Irak parçalanmadan önceki nüfus yapısı üzerine anlaşmalar yapılmalıdır.

Türkiye-İran-Irak ittifakı güçlendirilerek devam etmelidir.

Irak tecrübesi ile Suriye´de özerk bölünmeye fırsat verilmemelidir.Irak Anayasası´nda bile olmayan ancak bizim yasalarımız arasında bulunan bölünmeye imkan veren 2004 yılında çıkarılmış 4867 ve 4868 sayılı yasalar iptal edilmelidir.Cumhurbaşkanımız BOP Başkanlığı görevini bıraktığını açıklamalıdır.        

       Bu Somut adımlar atılmadan, sadece sınırda tatbikatla tribünlere oynayarak bu referandum geçiştirilirse, bundan sonrası Türkiye´nin bölünmesidir.