www.haberyorumgazetesi.com

Şerif Gürbaş


BİR ŞEHİR DOĞUYOR!

Sabah oturduğum apartmanın bulunduğu binadan çıkarken, yerde 2 adet zarf fark ettim. Üzerlerine basılmasın diye alıp kenara koyacaktım ki, baktım bir tanesi bana ait.


İnegöl Belediyesi´nden gelen zarfı açtığımda, Başkan Aktaş´ın daha önceki yıllarda ilçe halkına gönderdiği mektupların bir benzeri.

Arkalı önlü uzunca bir mektup. Okuyayım mı?, okumayım mı? diye biraz tereddüt ettikten sonra, belki keyfim gelirde okurum diye alıp cebime koydum.

Gazeteye geldikten bir müddet sonra aklıma geldi, açtım ve başladım okumaya. Başkan Aktaş, mektuba 2014 yılında yapılan seçimlerde ilçe halkının kendisine omuz vermesiyle, 3. Kez başkan olduğunu ve sorumluluğun arttığını ifade ederek başlamış.

Mektubun ikinci paragrafında son 10 yılda yapılanları özetleyen Aktaş, rekor hizmet yaptığından söz etmiş.

Geçmişte ilçe halkına yeni bir şehir doğacak diye söz verdiğinden bahseden Aktaş, bir itirafta bulunmuş ve İnegöl´ün sorunlarının bitmediğini ve bunun farkında olduğunu, ancak büyük hedefleri olduğunu ve ilk heyecanla bunları başarmak istediğini ifade etmiş.

Mektupta 2014 yılındaki seçim beyannamesinden söz eden Başkan Aktaş, eski kültür sarayını yıkıp yerine meydan ve yer altı otoparkı, eski devlet hastanesinin olduğu alana kent meydanı ve belediye binası, kültür sanatve kongre vadisi, masal köyü parkı, kısa adı DOSTUM olan yarı olimpik havuz ve spor kompleksi, doğa sporları ve turizm merkezi, İnegöl Alanyurt arası hafif raylı sistem projelerini hayata geçirileceğini anlatmış.

Başkan Aktaş ayrıca Beylikhanı, Mer-Pa ve Fatma Göztepe Huzurevi ve Aşevi projelerinin sürdüğünü ilave etmiş.

Ancak 2015 yılında yapılacağına söz verilen projeleri incelediğimde örneğin İnegölspor Tesisleri, Heli-Taksi, Nakliyatçılara Park Alanı, Görsel Estetik İçin Tek Tip Büfe,  Botanik Parka Havuz, Batı Garajı ve kentsel tasarım projelerini, bana gelen mektupta göremedim. Sanırım iptal edildiği sır gibi saklanan projelerin bir kısmı bunlar.

2014 yılındaki seçimlerde Bursa Büyükşehir Belediyesi´nin de desteğiyle çok daha büyük hizmetler yapacağını vaat ederek ilçe halkından 3.kez mührü alan başkan Aktaş, 2015 yılında vaat edip yapamadıklarının bir kısmını, 2016 yılında yeni projeler gibi anlatıp vaat ederek, adeta ilçe halkı ile alay etmiş.

Geçmişte tarihi, kültürü, ekonomisi, dev yatırımları ve insan odaklı projelerle yeni bir şehir doğacağına dair ilçe halkına sözler veren Başkan Aktaş´a ilçe halkı adına sormak istiyorum:

Doğacak dediğiniz bu yeni şehirin mimarı kim? Nerede ve nasıl doğacak? Ne zaman doğacak? Doğum sonrası mevlid düşünülüyor mu?  Adı ne olacak?

Biliyorum Başkan Aktaş, bu sorularıma yanıt vermeyecektir, onun yerine ben cevaplayayım. Evet, bir şehir doğuyor. Mimarı Alinur Aktaş, Ancak üzülererek söylüyorum çocuk sakat geliyor. Bir ayağı topal, bir gözü kör. Adı da İne-köy?