www.haberyorumgazetesi.com

Şerif Gürbaş


Bir çocuğumuz daha oldu!

.


İnegöl’ü heyecanlandıran en önemli vaatlerin başında il yapılması geliyor. Ve bunu en iyi bilenlerde siyasi partilerin temsilcileri.

Bu konuda en samimi ise iktidar partisi. Niye? Çünkü, bu zamana kadar bu konuda herhangi bir söz vermişliği olmadığı gibi, hiçbir ilçeyi de il yapmışlığı yok.

Milli Görüş Lideri Merhum Necmettin Erbakan’ın İnegöl’e il sözü vermesinin üzerinden neredeyse 30 yıl geçti.  İnegöl’ü il yapmak Erbakan’a nasip olmadı, zira 11 ay kadar iktidarda kalabilen Refah-Yol Hükümeti, vesayetçilerin baskıları ve darbe tehdidi ile iktidardan indirildi. Bir daha da zaten gün yüzü görmedi…

Sonrasında kurulan ANASOL-D ve MHP-DSP-ANAP İktidarlarında ise il konusu hiç gündeme gelmedi. Ancak 1999 depreminde çok büyük hasar alan Düzce’ye, yaralarının daha hızlı sarılması ve hızlıca kalkınması için 9 Aralık 1999'da il statüsü verildi.

Sonrasında birçok kez yazılıp çizilmesine, TBMM’de muhalefet partileri tarafından birçok kez gündeme getirilmesi rağmen, iktidar bu meseleye hiç sıcak bakmadı, oralı bile olmadı.

İktidarın vurdumduymazlığına rağmen İnegöl’deki bazı STK’lar, ‘İl yapmayacaksanız bari özel statülü ilçe olalım! diye, İnegöl’e dair raporlar hazırlayıp iktidar yetkililerine sundu, ama hepsi beyhude oldu.

Mevcut iktidar döneminde hiçbir ilçenin il olmayacağına dair tam ümidimizi kesmişken, önceki gün ilçemize gelen MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, 2023 yılında il sayısının 100’e çıkarılacağını açıkladı. Bu açıklama ilçe halkında büyük yankı ve heyecan uyandırırken,  muhalefet bu açıklamayı seçim yatırımı olarak yorumladı.

Her ne olursa olsun, iktidarın ortağı pozisyonundaki bir partinin en önemli isimlerinden biri olan İsmet Büyükataman’ın bu beyanatı ciddiye alınacak bir beyanattır. Yani uzun yıllar çocuk bekleyen bir anneye çocuğun olabilir müjdesi vermek gibi umut veren bir açıklamadır. Ben bu açıklamayı hadi gözümüz aydın artık bir çocuğumuz olacak olarak yorumluyorum. 

Ayrıca, Rahmetli Erbakan’ın iktidara gelmeden önce vaat ettiği bazı projeleri yerine getirdiğine şahit olduğumuz AK Parti iktidarının, rahmetli Hoca’nın İnegöl’e verdiği 82’nci İl sözünü yerine getirir mi derseniz, bence getirebilir. Bu konu Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın iki dudağı arasında çok basit bir konu!

Peki İnegöl il olursa ne olacak

Bu konu geçmişte AK Parti ilçe temsilcileri tarafından çok küçümsendi. Hatta, "Bayburt il oldu da ne oldu” diyerek meseleyi sulandırdılar.

Bugün nüfusu İnegöl’ün 3’te 1’i kadar olan bazı illerdeki kamu kurumlarında personel sayısı İnegöl’ün 3 katı fazla. Yani en çok şikayet ettiğimiz polis ve doktor sayısı il olmamız halinde otomatikman olması gereken sayıya ulaşacaktır.

Yine TBMM’de 1 İnegöllü vekil ile değil, en az 4 milletvekili ile temsil hakkı kazanarak daha güçlü bir irade ortaya koyabiliriz.

Devletten kişi başı alacağımız destek miktarı artacak, belediyenin gelirleri ikiye katlanacak ve tamamen şehrimiz için kullanılacak.

Gerek il olarak, gerekse TBMM’deki siyasi gücümüzü kullanarak yıllardır arzu ettiğimiz İnegölspor’a yakışır bir stadyum, eğitim ve sağlık yatırımları, fuar merkezi  gibi bir çok  alanda ihtiyaç duyulan hizmetleri çok daha bir şekilde hayata geçireceğiz.

Bugün Büyükşehir Belediye Başkanı İnegöllü  Alinur Aktaş olmasa, dağ ilçeleri kadar bile hizmet alamayacağımızı unutmayalım. Alinur Başkan, her ne kadar İnegöl halkının büyük desteği ile ipi göğüslese de, bugün İnegöllülerin tüm isteklerini azami şekilde yerine getirmeye gayret ederek vefasını gösteriyor.

Yarın siyasi dengeler değiştiğinde, yani İnegöl’de başka parti, Bursa ve Ankara’da başka partiler iş başına geldiğinde şimdikinden çok daha kötü bir İnegöl’ün bizleri beklediğini de akılımızdan çıkarmayalım…

Temennin odur ki, İnegölümüz en kısa zaman içerisinde vaat edilen il olma hayaline kavuşur ve daha yaşanabilir, daha huzurlu ve daha müreffeh bir kente doğru yol alır.