www.haberyorumgazetesi.com

Şerif Gürbaş


BİR OY BİR MIH GİBİYDİ O GÜN!

BİR OY BİR MIH GİBİYDİ O GÜN!


30 Mart yerel seçimlerindeki propaganda sürecini hatırlayacak olursak,  17 Aralık operasyonu sonrası Başbakan Erdoğan,  Fethullah Gülen cemaatini hedef almış, özeklikle de Fethullah Gülen’e çok sert ifadelerde bulunmuştu.

 

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde sıkıntı yaşamamak için yerel seçimlerden güçlü çıkmak isteyen Başbakan Erdoğan, ortaya öyle iddialar ortaya atmıştı ki, cemaatin yaptıkları 30 yıl askerimizi, polisimizi, kundaktakini dahi şehit eden, devlete milyarlarca dolar zarar veren terör örgütü PKK’ya ve bölücü başı Apo ya bile rahmet okutur türdendi.

 

Başbakanın cemaatle ilgili korkunç iddiaları, yerel seçimleri bir anda genel seçim havasına sokuverdi. Özellikle dindar ve muhafazakâr kesimler, Gülen cemaatinin hain olduğuna inanmıştı ve hükümeti zayıflatıp devleti ele geçirmesine müsaade edemezlerdi.

 

İslami hassasiyetleri yüksek, dinini takva üzere yaşayan, giyimiyle kuşamıyla ve yaşantısıyla örnek olan bir takım tarikat ve cemaat mensupları, ilk kez AK Parti’nin desteklenmesi gerektiğini açık bir dille ifade ettiler. AK Parti’ye oy verilmesi konusunda da  oldukça etkili oldular.

 

Seçim sürecinde Başbakan Erdoğan’a yapılan özel müzikler, hele son bir hafta kala bir mehter grubunun yaptığı beste müthişti. Öyle bir hava oluşmuştu  ki, Başbakan Erdoğan dünya Müslümanlarının son kurtarıcısıydı adeta. 30 Mart’ta AK Parti zayıflarsa, Cumhurbaşkanlığı seçimleri sıkıntıya girer ve ardından yapılacak genel seçimlerde, AK Parti iktidardan düşer korkusu sarmıştı her bir yanı.

 

Hani bir söz var ya eskilerden, “bir mıh bir nalı, bir nal bir atı, bir at bir komutanı, bir komutan bir orduyu, bir ordu da bir devleti kurtarır” İşte bu sözün anlamını bilerek gitti o gün sandığa inananlar.

 

Gerçekten bir oy çok şeydi O gün. Bir oy bir belediyeyi, bir belediye bir iktidarı, bir iktidar bir ülkeyi, hatta İslam alemini içerisinde bulunduğu kötü durumdan kurtaracaktı.

 

İlk kez kayıtsız şartsız AK Parti’ye destek verilmesi gerektiğini savunan ehlisünnet tarikat ve cemaat mensupları, AK Parti’nin propagandasını yaptıkları gibi, seçimin kazanılması içinde binlerce fetih süresi okudular ve toplu dualar yaptılar.

 

 Ve Yüce Allah, bu imanlı kardeşlerimizin dualarını kabul etti. AK Parti Türkiye genelinde de, Bursa’da da ve İnegöl’de de oylarını arttırdı.

 

Bu gurur ve bu zafer hiç kuşkusuz dualarıyla ve fetih süreleriyle AK Parti’ye seçimleri kazandıran ehlisünnet tarikat ve cemaat mensubu kardeşlerimizindir.

 

30 Mart’ın mimarı bu kardeşlerimizi, 23 Nisan Çarşamba günü akşamı saat 19.00 da kapalı spor salonunda, milli piyangonun özel çekilişinin de yapılacağı, kadınlı erkekli Yusuf Güney konserine bekliyorum, mutlaka katılın ve zaferinizi kutlayın…