www.haberyorumgazetesi.com

M.Kurşunoğlu


Bir tülü takım olamadık

.


İnegölspor Spor Toto 2. Liginin 12. Haftasında sahasında, Hes İlaç Afyonspor'u konuk etti. Haftaya 10 puanla 15. Sırada giren İnegölspor, böylesine önemli bir maça hiç beklediğimiz gibi hazırlanmamış. Takımda motivasyon sıfır. Seyirci bazında, içeride oynadığımız maçlarda üçte birini ancak doldurabildiğimiz tribünleri, Cumartesi günü olmasına rağmen tıklım tıklım dolduran seyircimizi tebrik ederim. Sezon başından beri taraftarın tam destek verdiği takımın, teknik heyetine ve sporcu kardeşlerime soruyorum. Bunun karşılığında seyirciye siz ne verdiniz? Ayıptır. Yazıktır. günahtır. Tablo ortada 11 maçta 10 puan, ortalama olarak 1 maça 1 puan dahi düşmüyor.

        3-1 mağlup olduğumuz Afyonspor yenilgisi, beklediğimiz bir skor değildi. Geçen hafta Bursaspor yenilgisinden sonra, Afyonspor maçının daha önem taşıdığını düşünerek, İnegölspor'un mutlak galip gelmesi gereken bir maç gözüyle baktım. Amma velakin; gelin görün ki İnegölspor'u sahada araki bulasın. Bu takıma Taşkın Güngör hocada deva olamayacak galiba!  

        İnegölspor'un - Afyonspor ile oynadığı karşılaşmayı, taktiksel anlamda bir türlü çözemedim. Adeta bir kör döğüş. Kimse mevkisini kontrol etmiyor. Herkeste bir telaş, topu alan panikliyor, yardımlaşma hiç yok, kanat atakları başladığı gibi bitiyor. İleri uca atılan uzun toplar, rakip kaleciye kadar varıyor. Rakip takımın 18'ine kadar zar zor getirdiğimiz topları, o kadar acemice harcıyoruz ki, ne yaptıklarını anlamak mümkün değil. Anlayacağınız; Kim kime dum duma bir futbol, bu futbol oyunuyla İnegölspor beklediği galibiyetleri asla alamaz. Bu durumda kendi ayarımızdaki takımlar ile oynadığımız maçlar çok önem taşıyor. Örneğin; Hes Afyonspor maçıda bu maçlardan biriydi. 6 puanlık bir maçtı, bu maçın yenilgisi, İnegölspor'u puan cetvelinde 3 sıra aşağıya düşürdüğü gibi, ateş hattının tam içine attı. Temennim Ocak transferlerinde isabetli oyuncu transferi yaparak İnegölspor'un bu zor virajdan çıkmasıdır. 

        Bir sözümde İnegölspor teknik heyeti ve sporcularına; Afyonspor maçında ortaya koyduğunuz futbol, seyirciyi de çileden çıkardı. Maç içinde kendi takımını alkışlarla protesto edip, maç sonu formalarınızı alıp çekin gibi söylemlerde bulunan İnegölspor taraftarı, en sonunda da yönetim istifa diyerek bağırdılar. Bu protestoların hiç birini İnegölspor taraftarlarına yakıştıramıyorum. Bu tür yaklaşımlar İnegölspor'a ciddi zararlar verir. Provokatörlerin dolduruşuna lütfen gelmeyelim.       SAYGILARIMLA