www.haberyorumgazetesi.com

İsmail Özdemir


BİRLİK VE BERABERLİK

Daha ilkokul çağında öğretilir. Birlik ve beraberlik içinde olmamız gerektiği, birlik ve beraberlik içinde olan toplulukların güçlü olduğu anlatılır.Bir kibrit çöpü kolaylıkla kırılır, 15-20 kibrit çöpünü bir araya getirdiğinizde kırılması zor, hat


Devleti yönetenlerin, yönettikleri halkın desteğini alabilmek için sürekli ve en çok başvurdukları argümanlardandır birlik ve beraberlik.

 

      Kulağa hoş gelen, kimsenin itiraz edemeyeceği sihirli kelimeler, hemen hemen herkes tarafından kullanılır ve bu kelimelerle toplumun hassasiyetleri istismar edilir. 

 

      Devlet gücünü veya para ve iktidar gücünü ele geçirenlerin en fazla istismar ettikleri kelimelerdir; Birlik ve Beraberlik. Bu sihirli kelimeleri kullananlar, Birlik ve beraberliğin kendileri etrafında olması gerektiğini ifade ederek bir taraftan yaptıkları yanlışları örtbas ederler, diğer taraftan yaptıkları yanlışlara toplumu da ortak eder.

      Daha çok eğitim ve kültür seviyesi düşük toplumlarda bu sözlerle toplum sindirilir.İtirazlarının önü tıkanır. Muhalefet susturulur.Hatta yanlışlara muhalefet edenler vatan hainliği ile suçlanır.

 

      Halbuki yanlışta Birlik ve beraberlik olmaz.İktidarın yanlışlarına, yöneticilerin yanlışlarına muhalefet edilmezse toplumun tamamı felaketlere maruz kalır.

 

      Geçmiş kavimlerin helak olmalarının en önemli sebebi birbirlerini kötülükten alıkoymamaları olmuştur.

Peygamberimiz´e sordular:


"Yâ Resûlallah! İçinde iyilerin de bulunduğu bir memleket helak olur mu?"

Efendimiz "Evet, helak olur!" buyurdu.


"Nasıl olur yâ Resûlallah?" diye sormaları üzerine, "İsyana, kötülüklere sükût etmeleri ve bu suretle dine ihanet etmeleri sebebiyle!" buyurdular.


Yine Efendimiz günahkâr bir kavmin nasıl helak edildiğini de şöyle haber veriyor:
"Allahu Teâlâ bir azap meleğine emretti:
 ´Filân kasabanın altını üstüne çevir!´ Melek dedi:                                            ´Yâ Rabbi! Onların içinde sana bir defa olsun isyan etmeyen kişiler vardır?´ Cenâb-ı Hak ferman etti: Onlardan başlayarak altüst et! Zira onların yüzü bir defa bile kötülük yapan kimselere benim rızam için ekşimemiştir, kötülükten vazgeçirmeye çalışmamıştır! ´buyurdu."

 

      Maalesef iktidar yanlış üstüne yanlış yapıyor, özellikle namaz kılanlar bu yanlışlara kılıf buluyorlar. İktidar yanlış yaptığını kabul ettiği zaman da artık iş işten geçmiş oluyor.Bunlarda tık yok.

 

      İktidar Ülkeyi yerli ve yabancı tefecilerin kucağına atıyor.Müslümanlarda ses yok.Allah C.C.? Faizle iştigal edenler Allah ve Resulü´ne savaş açmıştır? buyuruyor.İktidarın umurunda değil.Faizci Düzenin devam etmesinin en önemli sebebi ?Denk bütçe değil, açık bütçe hazırlanmasıdır.? Yerli ve yabancı tefecilerin en iyi müşterisi Devlet yani hazinedir.Her yıl Açık Bütçe hazırlayarak,Tüyü bitmemiş yetimin hakkını rantiyeye peşkeş çeken iktidara muhalafet etmemek dilsiz şeytanlığa götürür.

 

       Yine iktidar sahipleri, ?Şehirlere ihanet ettik? itirafıyla şehirlerimizin Ranta kurban edildiğini kendisi itiraf ediyor. Devletin SAYIŞTAY Başkan Yardımcısı görevini yerine getirerek; Belediyelerde yaşanan yolsuzlukları rapor ediyor, Sayıştay Başkan Yardımcısı görevinden alınıyor. Yolsuzluk yapan Belediyelere hiçbir işlem yapılmıyor.Belediyelerin tamamı borca batmış, tefecilerin kucağına atılmış durumda.Müslümanlarda ses yok.

        İsraf almış başını gidiyor.Belediyelerde yap-boz belediyeciliği zirve yapmış durumda.Aynı partiden belediye başkanı, bir öncekinin yaptığı kaldırımı kaldırıyor, yerine yenisini yapıyor.Makam koltukları-araçları değişiyor.Borca batmış belediyeler çiçek dikme yarışına giriyor.İsrafın Haram olduğunu bile bile Müslümanlar israfa destek oluyorsa artık gelecek belaları beklemekten başka çare kalmıyor.

 

       Kumar devlet eliyle oynatılıyor.15 yıl önce sadece Piyango, Toto at yarışları vardı. Bugün devlet eliyle oynatılan kumar çeşidi 12 çeşide çıktı. Atlar gündüz koşuyordu şimdi gecede koşturuluyor.Müslümanlarda yine ses yok.Ey Müslümanlar!Kıldığınız namazlar sizi kurtarmayacaktır.

 

       Zina devlet eliyle teşvik ediliyor. İçki devlet eliyle üretilip teşvik ediliyor. Müslümanlarda ses yok.                             Ey Müslümanlar Parti taassubunuz, Liderinize; Allah´tan ve Resulü´nden daha çok itaat ederseniz, bilin ki; Allah´ın azabı pek yakındır ve çok çetindir.

 

       Dünyanın birçok diktatörlükle yönetilen ülkelerinde de seçimler yapılıyor.İktidarlar % 80-90 oy alıyor.

Bu durum onları nasıl aklamıyorsa, çeşitli seçim hileleri ile yanlışlara rağmen iktidarı devam ettirmek, bu Milletin başına gelecek belaları önlemez.