www.haberyorumgazetesi.com

İsmail Özdemir


BİZİM ALLAH´IMIZ


       Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN Rize´de yaptığı konuşmada ?Onların dolarları varsa bizim de Halkımız, Hakk´ımız ALLAH´ımız var? şeklinde ifade de bulunmuş.

        Bu ifadenin yanlış kullanıldığını ve yerinde kullanılmadığını düşünüyorum.Çünkü ALLAH C.C. yegane güç ve kudret sahibidir.Mutlak Galip´tir.Kainatın Yaratıcısı ve yöneticisi O´dur.Yaratıklarla kıyas edilmez, Kainatın bütün orduları bir araya gelse, asla yenilmez.

        Allah C.C. Yaratan-Yaşatan-Kendisine ibadet edilecek olan ve Yöneten´dir.Yer çekimi kanunu, Suyun kaldırma kanununu, Güneş, Ay  ve diğer gezegenlerin  belli bir yörüngede hareket etmesi kanununu-Samanyolundaki milyonlarca yıldızın nasıl hareket edeceğinin kurallarını  koyan O´dur.

        Yarattıklarının içerisinde Eşref-i Mahlukat olarak da insanı yaratmıştır.İnsana diğer canlılardan farklı olarak şu dört özelliği vermiştir.

 -Doğruyu Yanlıştan ayırd etme

-Güzeli Çirkinden ayırd etme

-Faydalıyı Zararlıdan ayırd etme

-Adaleti Zulümden ayırd etme

 Bu özelliklere ilave olarak AKIL ve İRADE nimetini vermiştir.Akıl ve İrade sayesinde Doğru-Güzel-Faydalı ve Adalet´in Hakim olması için çalışma sorumluluğunu yüklemiştir.

        Bu nimetlere rağmen insanlar yine yanlış yola sapmasınlar diye Peygamberler ve Kitaplar göndermiştir.

 Ahir zaman Ümmeti olan bizlere de Peygamberimiz Muhammed Mustafa S.A.V.´i ve Kur´an-ı Kerim´i göndermiştir. Kitabımız Kur´an-ı Kerim´de bizlere Sırat-ı Mustakım olan, bütün insanlığın kurtuluş yolunu,  bu dünyada ve Ahirette bütün insanların mutlu olabilecekleri yolu göstermiştir.

 Allah´ın C.C. Kitabımız Kur´an-ı Kerim´de gösterdiği bu yolun sınırları, bariyerleri, trafik ışıkları, trafik tabelaları Kur´an-ı Kerim´de bulunan Ayet-i Kerime´ler ve Peygamberimiz´in Sünnetleri ve Hadis-i Şerifler´dir.

       İşte insanlar ve onları yöneten Yöneticiler bu kurallara uygun hareket ederlerse hem kendileri, hem de yönetimi altında bulunanlar mutlu ve huzurlu olurlar.Allah C.C.Maide Suresi 105.Ayet-i Kerime´de buyuruyor:  ?Ey iman edenler!Siz kendinizi düzeltin.Siz doğru yolda olursanız, yoldan sapan kimse size zarar veremez.? 

        Dış güçler, Kafirler elbette saldıracak ve Müslümanları yok etmek için çalışacaklar. Bunda anormal bir durum yok.Akrep sokar, yılan zehirler, ateş yakar bunların hepsi normal olan durumlardır.Anormal olan bir insanın bunları bilmeden hareket etmesidir.Allah C.C.Hud Suresi 113. Ayet-i Kerim´e de ?Zulmedenlere meyletmeyin. Yoksa size de ateş dokunur. Sizin Allah´tan başka dostlarınız yoktur. Sonra size yardım da edilmez.? Buyuruyor.

        Biz Zalimliği tescillenmiş ABD ve İsrail ile müttefik olduğumuz için terörle baş edemiyoruz. Denize düşen yılana sarılır misali Zalim Rusya ve Çin ile müttefik olmaya çalıştığımız için de, hiçbir zaman terör, iç savaş ve bunun gibi belalardan kurtulamayız.

       Düşman rengi YEŞİL olan ve tatbikatlarında düşman şehirleri İslâm Beldeleri olarak belirlenmiş bir NATO´nun üyesi olduğumuz için başımız beladan kurtulmuyor.

        Bütün Müslümanların birlik olmasını İslâm Birliği´nin kurulmasını emreden Ayet-i Kerime ve Hadis-i Şerif´lere rağmen -İslâm Birleşmiş Milletleri ?İslâm Ortak Pazarı ?İslâm Ortak Para Birimi ?İslâm NATO´su ?İslâm Kültür İşbirliği adımlarını atarak İslâm Birliği´ni kurmadığımız için güçlenemiyoruz.

        Rahmetli Erbakan bunun için D-8´leri kurmuştu.16 yıldır bu birliği ileriye taşımadığımız için suçluyuz.

 Halen Türkiye D-8´lerin Başkanı olduğu halde bu birliği çalıştırmadığı için İslâm Birliği´ni tesis edemiyor.

        Biz maçı sahaya çıkarken kaybettik.Şu andaki feryadımız boşuna.Bütün İslâm Ülkelerinde aynı senaryolar yaşandı.Irak´ta Saddam-Suriye´de Hafız Esad-Tunus-Cezayir hepsinde iktidara gelebilmek için Zalim ABD ile işbirliği yapıldı.Bu kirli işbirliğinden vazgeçilmek istendiğinde bugün bizim başımıza gelenler onların başlarına geldi.Çünkü Zalimler işbirliği yaptıkları bütün ülkelerin ekonomik ve sosyal kalelerini bu işbirliği sürecinde ele geçiriyorlar.Yani Ülkeleri içeriden ele geçiriyorlar.Özelleştirme adı altında Tüpraş-Erdemir-Petkim gibi Milyarlarca dolar ihracat yapan kalelerimiz yabancıların eline geçmeden bunları düşünmemiz gerekiyordu.

        67 milyar USD´YE Sattığımız Millî Kuruluşlarımızı bugün 670 milyar USD´ye yapamayacağımızı görmemiz gerekiyordu. Üretmeden güçlenemeyeceğimizi, paramızın değerlenmeyeceğini16 yıl önce bilmemiz gerekiyordu.

        Uluslar arası tefecilerden yüksek faizlerle aldığımız borç paraları toprağa gömerek kalkınma olmayacağını  16 yıl öncesinden bilmemiz gerekiyordu.

      Bizim Allah´ımız her şeyi bir sebebe bağlamış.Meşru Sebeplere başvurmadan sonuç beklemenin muhal olduğunu bildirmiş.Bunları 16 yıl öncesinden bilmemiz ve uygulamamız gerekiyordu.