www.haberyorumgazetesi.com

Şerif Gürbaş


BÖYLE SEÇİM KAZANILMAZ

BÖYLE SEÇİM KAZANILMAZ


Seçimlere şunun şurasında 14 gün kaldı. 2 hafta sonra İnegöl’e 5 yıl hizmet edecek başkan ve ekibi belirlenecek. Ancak muhalefet partileri çok iddialı olmalarına karşın, mevcut başkan Alinur Aktaş’ı yıpratacak bir argüman henüz ortaya koyamadılar.  Seçimler şuan Aktaş’ın tam istediği gibi gidiyor. Zira tüm partiler aynı yerlerde aynı şeyleri konuşuyorlar farklı bir söylem yok projelerin bile yüzde 80’i aynı. Allah aşkına böyle seçim kazanılır mı?

 

Seçimi kazanacağız iddiasıyla kapı kapı gezen muhalefet adaylarının söylemlerini, siyasetini ortaya koyduğu projeleri açıkçası seçimleri kazanacak yeterlilikte bulmuyorum.

 

Şuana kadar mevcut başkan Alinur Aktaş’ı en çok eleştirildiği konuların başında, yerel basının yazmaktan bıktığı 10 yıldır el atılmayan alt yapı, 4 bir tarafı sularla çevrili olmasına karşın İnegöllülere içirlen kuyu suyu, 10 yıldır vatandaştan parası toplanmasına rağmen yapılmayan otoparklar, trafikteki keşmekeşlik, yapbozlar, bütçenin gelişi güzel harcanması ve yapılan hizmetlerin yetersizliği ve gereksizliği geliyor.

 

Ancak başkan Aktaş’a yönelik yapılan tüm bu eleştiriler, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın gerçekleştirdiği 50 binlik, yüz binlik seçim mitinglerindeki konuşmalarıyla eriyip gidiyor. Zira Başbakan öyle bir hatiplik yapıyor ki, oy kullanacak vatandaş, yaşadığı yerin sorunlarını unutup, başbakanın uğradığı sözde ihaneti ve haksızlığı konuşuyor ve sahip çıkma duygusuna kapılıyor.

 

Başbakana sırtını dayayarak seçim kazanmaya alışmış başkan Aktaş’ta, her seçimde olduğu gibi bu seçimde de aynı stratejiyle, 3. kez başkanlık koltuğuna oturmanın hesaplarını yapıyor. Fark ettiyseniz Aktaş, her konuşmasında yaptıklarından ve yapacaklarından ziyade, biraz muhaliflerin eleştirilerine yer ayırıyor, biraz da genel politikalara değinerek, vatandaşların dikkatini başka yerlere çekiyor.

 

Muhalefet partilerinin adayları da, “Aman İnegöl küçük yer, yarın yine bir araya geliriz yüz yüze bakamayacak eleştirilerde bulunmayalım” nezaketinde.

 

Ama bugün Başbakan dahil, TBMM’deki tüm siyasiler birbirlerine en ağır sözleri söylemelerine rağmen, yine aynı çatı altında toplanıyorlar ve yüz yüze bakabiliyorlar.

 

İnegöl’de AK Parti’yi yıkmanın, 30 Mart seçimlerini kazanmanın yolu, yapılan hizmetlerin yanlışlığını ortaya koymak, yada daha güzelini yaparım demekle değil, akçeli işleri kurcalamaktan geçer.

 

İftira atmadan belgeli olmak kaydıyla, İnegöl Belediyesi ile ilgili ortaya konacak her türlü argüman, Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın işini zora sokar.

 

Ama CHP İlçe Başkanı Turhan Neşe gibi “kaçak yapılarla ilgili cezalar İnegölspor’a bağış olarak ödetiliyor” iddiasında bulunup, ispatlayamazsanız, o zamanda çamur atıp iz bırakan siyasetçi konumuna düşersiniz.