www.haberyorumgazetesi.com

İsmail Özdemir


BOZUK DÜZEN


Bu düzen bozuk bir düzen. Her geçen gün zengini daha zengin, fakiri daha fakir yapıyor.Gelir dağılımı her geçen gün bozuluyor.Bir tarafta küçük bir mutlu azınlık, diğer tarafta toplumun büyük bir kesimi hayatını devam ettirebilmek için borçlanıyor.Kredi kartı, tüketici kredisi, taşıt kredisi, tarım kredisi, bayram kredisi, kurban kredisi, tatil kredisi v.s.                                                                        

Geliri zorunlu harcamalarına yetmeyen milletimiz gırtlağa kadar borçlanmış durumda. Hane halkı borçlanma oranı 10 yılda 10 kat artmış durumda.Kredi kartları borçluları, tüketici kredileri  10 katı artmış durumda.Senetle borçlanmalar 10 katı artmış durumda.Bunlara paralel olarak ödenemeyen krediler, senetler tavan yapmış.İcralık kişi sayısı, dosya sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor.İcra dairelerinin sayısı her geçen gün artıyor.

Borçluyum, borçlusun, borçluyuz. İşçi borçlu, emekli borçlu, esnaf borçlu,     çiftçi ve köylü borçlu. Toplumun büyük bölümü borçlu.

Gelir dağılımı bozukluğu toplumu büyük bir felakete sürüklüyor.Küçük bir mutlu azınlık  toplam gelirin % 80'ini alıyor.Kalan % 20 ile toplumun % 90 ‘ı geçinmek zorunda kalıyor.Bu durum ailelerin yıkılmasına neden oluyor. Boşanmalar arttı.80 yılda 800.000 boşanma olmuş. Son sekiz yılda 1.000.000 boşanma olmuş. Geçen yıl boşananların sayısı evlenenlerin sayısını geçmiş.

        Mutlu azınlık Boğazda 900-950 TL. ye bir akşam yemeği yerken, asgari ücretli aileler bu parayla bir ay geçinmek zorunda kalıyor. Ailesi ile birlikte  bir sene bütün gücü ile çalışan köylü-çiftçi sattığı mahsulün parası ile bir yıl zor geçiniyor. Tarla satmadan, hayvanlarını satmadan, borçlanmadan evladına düğün yapamıyor. Mutlu azınlık ise evlâdına her yıl yeni bir araba alıyor.

      Ülkemizde ki en büyük sorun GELİR DAĞILIMI bozukluğudur. Alt gelir guruplarının alım gücü yükselmiyor. Üst gelir guruplarının geliri sürekli artıyor. Her yıl vergi rekortmenleri sıralamasında ilk 10'da 8 banka var. Bankalarda 1.000.000 TL.nin üzerinde mevduatı olan yaklaşık kişi sayısı 77.000 civarında.Toplam  nüfusun 77.000'i bankalardaki mevduatın yaklaşık % 80'ine sahip.                                                                                                                                    

Bir kişiye tam dokuz, dokuz kişiye bir pul

Kurt kuzulara şah olsa yapmaz bu taksimi

Bu düzen mutlaka değişmeli