www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

M.Kurşunoğlu


BU FUTBOLA 1 PUAN


İnegölspor istediği istikrarı bir türlü yakalayamıyor. 10 gün önceki yazımda İnegölspor´u zor günlerin beklediğini yazmıştım, ama bu günler İnegölspor için hiçte zor geçmedi. Geçtiğimiz hafta Cumartesi günkü maçta Etimesgut Belediyespor ile içeride berabere kalan takımımız, Çarşamba günü İstanbul deplasmanında rakibi Eyüpspor´u 3-1 yenip, Pazar günü Kocaeli Birlik maçını da 1 puanla kapattı.

Son 3 lig maçında 5 puan toplayan İnegölspor, 9 puanlı 4 takımdan biri olarak avarajla sıralamanın 9 sırasında bulunuyor. Gurubumuzdaki takımların başarılı olamamasından dolayı İnegölspor zor geçirir dediğimiz haftayı karlı kapatan taraf oldu.

Pazar günkü maça gelince; İnegölspor oyuna 4-3-3 sistemiyle, rakip takımda aynı sistemle oyuna başladı. Fakat pas yapan, topu kovalayan, koşan, ikili mücadelelerin tamamında üstün olan Kocaeli Birlikspor du, golü de erken bulan taraf oldu.

11. dakikada Emre Can Yıldızhan´ın pasına hareketlenen Semih Üstün, İnegölspor defans bloğunun hatasını affetmedi ve takımını 1-0 öne geçirdi. Golden sonra Raif´le etkili olan İnegölspor, Kenan´ın sert şutuyla golü kaçıran taraf oldu. İlk yarıda başka gol olmayınca, İnegölspor soyunma odasına 1-0 yenik girdi.

Karşılaşmanın 2. yarısına her maçta olduğu fırtına gibi giren İnegölspor´un, 50. dakikada yakaladığı net gol pozisyonunu İsa müsait durumda olmasına rağmen auta attı.

55. dakikada Kocaeli Birlikspor´lu Melih İnan´ın yüzde yüz gollük şutunu kaleci Şener Özcan kale çizgisi üzerinden zorlukla çıkardı.

83. dakikada gelişen İnegölspor atağında Raif´in ceza sahası içine gönderdiği top boşta kaldı, boşta kalan topu iyi  takip eden Okan Deniz sert bir vuruşla İnegölspor´un beklediği golü attı. Golden sonra iki net pozisyonundan yararlanamayan İnegölspor bu haftayı da 1 puanla kapatan taraf oldu.

Maçtan sonra yaşanan üzücü olaylar hiç iç açıcı değildi. Biten maçın ardından seyircimizin rakip takım yöneticilerine gösterdiği tavrı hiç bir şekilde tasvip etmiyorum. Ama İnegöl Emniyet teşkilatımızı da İnegölspor taraftarlarına daha duyarlı davranmaya davet ediyorum.

Saygılarımla