www.haberyorumgazetesi.com

M.Kurşunoğlu


BU GÜNDE VOLEYBOL


       Türkiye Voleybol Federasyonu Erkekler 1. ligi ekiplerinden temsilcimiz İnegöl Belediyesi Voleybol takımının gurubunun güçlü takımlarından Türkiye Halk Bankası Voleybol müsabakasını seyretmek amacıyla Pazar günü İlçemiz kapalı spor salonunun yolunu tuttum.

İyiki de gitmişim, bizim jenerasyonumuzda İnegöl´de Basketbol ve Voleybol maçları yok denecek kadar azdı, sadece okullar arası müsabakalar yapılırdı, onun için İnegöl Belediyesi - Halk bankası maçıyla ilgili ahkam kesmeme gerek yok.

        Yok ama buda yazılacak bir şey anlamına gelmez. Bir kere çok ciddi anlamda bir seyirci potansiyeli var. Eşini - çocuğunu alan, çeşitli yaş gruplarından genç - orta yaşlı - hatta ihtiyar denecek insan grupları öyle bir ambiyans oluşturmuşlar ki, maçları büyük bir zevkle ve heyecanla izliyorlar. Bunları yaşamak ve yaşatmak için ailece Basketbol ve Voleybol maçlarına gidilmesi gerekir diye düşünüyorum.

Birde bu kapalı spor salonu oyunlarının iyi tarafı hiçbir şekilde hava muhalefeti engeline takılmıyorsun, içeri girdiğinizde sizi sıcak bir ortam karşılıyor, oturum alanları gayet geniş ve rahat, birde seyirci sayısının çoğunun bayan olması da, maç tezahüratının seviyeli bir ortamda geçmesini sağlıyor. Tabii bunlar güzel tarafları. Ama; zaman zaman kule hakeminin oynanan müsabakayı yarıda kesmesi var ki! Saydığım bu bütün güzellikleri aldı götürdü ve İlçemiz adına maça gölge düşürdü. 

         Kapalı spor salonunun elektrik tesisatı hiçte bu saydığım güzelliklere yakışmıyordu. İkide bir salon projektörlerinin ampulleri patlıyor, cam parçaları oyun alanını zeminine düşüyor, müsabakada oyun halindeyken yarıda kesiliyor, yetkililer sahaya girip cam kırıntılarını süpürüyorlardı. 

 Bu görüntüler canlı yayın yapan TRT spor ekranlarından maalesef tüm Türkiye´ye gösteriliyordu. Salon bakımının kime ait olduğunu bilmiyorum, İnegöl Belediyesi´ne mi? yoksa Büyükşehir Belediyesi´ne mi? Ama bildiğim bir şey var, oda  kapalı spor salonunu elektrik aksamının biran evvel onarılıp yenilenmesidir.

Birde gözüme ilişen bir detayı belirtmek istiyorum. Hafta içinde yerel basından İnegöl seyircisini tribünlere davet eden Belediye Başkanımız Sayın Alper Taban´ın müsabaka başladıktan sonra gelmesini, müsabaka boyunca sürekli olarak başkan yardımcısı Eşref Yiğit´le sohbet edip maça odaklanmamasını, birde takımı 2-0 mağlupken tribünleri terk etmesini çok ama çok yadırgadım. Gemiyi en son kaptanlar terk eder, Ata sözünü Alper Başkan´a hatırlatmak isterim. Yazımı sonlandırırken her ne kadar Voleybol müsabakalarından anlamam desem de, en azından skoru yazıyım bari. Müsabakayı İnegöl Belediyesi 3-0 kaybetti.  1. set 28/30 - 2. set 23/25 3. set 24/26 skorla Halk Bankası lehine sonuçlandı.