www.haberyorumgazetesi.com

M.Kurşunoğlu


BU KADAR ÇOK GOL KAÇMAZ KARDEŞİM!


       Geçen hafta içinde Teknik direktörleri Kemal Kılıç´la yollarını ayıran Kastamonuspor 1966 yedek Teknik  direktörleri Ayhan Kaşukçu ile çıktıkları karşılaşmada, İnegölspor´a 2-1 yenilmekten kurtulamadılar.

        Yine bir Cumartesi günü oynanan karşılaşmaya temsilcimiz 4-2-4 düzeninde çıktı. Cumartesi günü olmasına rağmen karşılaşmaya taraftar ilgi gösterdi. Taraftar ilgi gösterdi, gösterdi ama İnegölspor rakibini 2-1 yenmesine rağmen, futbol olarak birşey gösteremedi. Kadrosunun hem hemen tamamında, Süper lig veya PTT 1. lig görmüş sporcuları barındıran Kastamonuspor 1966 futbol takımı, bu kadroyla, bu grupta nasıl derece yapamadığına hayretler içinde kaldım. Ama horozun çok olduğu yerde, sabah erken olurmuş derler deyimi; tam bu takım için söylenmiş bir söz. Kadrosunda barındırdığı (33) no´lu sporcusu Veli Kızılkaya´nın oynadığı oyun, futbolundan daha ziyade, sportmenlik dışı yaptığı hareketlerle takımına daha fazla zarar verdi. Maçın başından beri kendi takım arkadaşlarına ve bizim sporcularımıza yaptığı hareketler bir sporcuya yakışmayacak şekildeydi. Bunun karşılığınıda kırmızı kart görerek buldu.

        Dedim ya; Kastamonuspor 1966 ´nın çok tecrübeli oyuncuları var, bir kere futbolu çok iyi biliyorlar. pas yapmayı, top gezdirmeyi, uzun oynamayı, adam kaçırmayı hatta 3 pasta gole gitmeyi. Ama yapamadıkları birşey´lerivarki, onu´da yapmış olsalar´dı, bu grupta açık ara şampiyon olurlardı. Birbirlerine saygılı davranmayı öğrenememişler. 

        Haa! Bütün bunları Kastamonuspor´a yakıştırırken, bizim İnegölspor´da ´´Sütten çıkmış ak kaşık değil´´ İnegölspor´un iç saha maçlarının tamamını seyretmiş biri olarak, İnegölspor bu sezon boyunca kendi sahasında bu kadar çok gol hiçbir maçta kaçırmıştır demiyorum, becerisizlik´ten atamamıştır diyorum. İlk yarısı 0-0 biten maçta, ikinci yarının 57. ve 64. dakikasında Enes Ata ve Gökhan Kurumuş´un attığı gollerle 2-0 yakalamışsın. 69. Dakikada rakipte defansın en iyi adamı Veli kırmızı kartla oyun dışı kalmış, Maç sonu ilaveleriyle kalan 25 dakikayı Cengiz beyin keyfi hareketlerinden dolayı gol yapamamışsın , üstelik 10 kişi kalan rakipten 90+3´te gol yiyorsun, böyle bir dünya yok kardeşim. Sen bu grupta kendine hedef seçtiysen, yakaladığın pozisyonları gole çevireceksin, bundan sonraki iç saha maçlarını kazanacak, dışarıdan´da en az bir puanla döneceksin´ki bende senin play oofa kalacağına inanayım. Tabi birdebu hafta Keçiörengücü deplasmanda yeneceksin, ondan sonrada Sancaktepe´nin maç kaybetmesini bekliyeceksin. Bundan sonraki haftalar final maçları oynanacak haftalar olacak.