www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Şerif Gürbaş


BU YAZININ BEDELİ ÖDENMİŞTİR


 

Devletin kurumlarına yuvalanmış hainler, millet iradesini hiçe sayarak bir darbe girişiminde daha bulundular.  Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın talimatıyla sokağa inen Yüce Türk milleti, tankların önüne geçerek, kendilerine doğrultulan silâhlara göğsünü siper ederek, darbecilerin emellerine ulaşmasına izin vermediler.

Hainlerin darbe girişimi tüm Türkiye´de büyük infial yarattı. Tarihte ilk kez göz bebeği gibi gördüğü Mehmetçiği tarafından silah doğrultulan Türk Halkı, tepkisini gerek sokaklara inerek, gerek sosyal medya üzerinden çok sert şekilde verdi ve vermeye devam ediyor.

Fetöcü diye tabir edilen bu hainler, ilk darbe girişimini hatırlayın 17-25 Aralık 2013 tarihinde yapmışlardı. İşte o tarihten yaklaşık 1 ay önce 28.11.2013 tarihinde bir yazı kaleme almıştım. Yazımda bu hainlerin ne menem bir örgüt olduğunu, kendi çıkarlar için her şeyi yapabileceklerini çok samimi duygularla ifade etmiştim. Yazımın ertesi günü bu yapının içerisindeki işadamları (mütevelli heyeti isimleri bende gizli) toplanarak, gazetemizle ilgili ekonomik ambargo kararı almışlardı. O tarihten itibaren o yapının içerisinde tüm işadamları firmaların ait reklam ilan ve aboneliklerini kesmişlerdi.

İktidar mensubu bazı yerel siyasîler ise, 17 Aralık darbe girişiminden sonra bile bu örgüte mensup işadamları ile ilişkilerini kesmemişler, bu örgütün okullarına çocuklarını göndermeye devam etmişler ve onlarla her ortamda dostluklarını sürdürmeye devam etmişlerdir.

Bugün geldiğimiz noktada TSK içerisinde yuvalanmış fetöcü hainler, 2. bir darbe teşebbüsünde bulunmak istemiştir. Tehlike halen geçmiş değil diyorlar. Allah esirgesin eğer millete silah sıkan bu hainler, emellerini ulaşırsa bu vatana, bu millete ne tür zalimlikler yaparlar kestiremiyorum.

Cuma gecesi gerçekleşen bu darbe girişimine yerelde her görüşten siyasetçi ve işadamı tepkisini gösterdi. Ancak onca yaşananlara, hatta darbe girişimine rağmen bu hainlerin yaptıklarını mubah göstermeye çalışan, onları aklamaya çalışan bazı zavallılar var. Bunları şiddetle kınıyorum.

Artı, bu hainlerle isimleri özdeşlemiş bazı firmalar ve işadamları var. Bu isimler ve firmalar sosyal medyada dolaşmakta. Bu isimleri buradan zikretmek istemiyorum, çünkü içlerinde o hainlerden kendini soyutlamış olanlar olabilir. Ancak bu ismi geçenlerin kendilerini bir an önce temizlemeleri ve devletin yanında olduklarını kamuoyuna duyurmaları zarurîdir. Zira darbe girişiminin ardından birçok asker ve bürokrat gözaltına alınıp tutuklandı. Artık bu iş AK Parti meselesi olmaktan çıkmıştır. Bu mesele artık millet- devlet meselesi haline gelmiştir. Daha önce Fetöcü olduğu bilinen ve halen onlardan olduğu sanılan işadamlarının artık çıkıp milletin ve devletin yanında olduğunu samimî bir dille duyurmalıdır.  Duyurmayanların yarın gözaltına alınıp tutuklandıklarında yanlarında hiç kimsenin olmayacağı aşikârdır.

****************************************************************************

Son olarak 28 Kasım 2013 tarihinde bu hainlerle ilgili yazdığım ve bedelini ödediğim yazının, hainlerle ilgili olan kısmını bir kez daha paylaşmak istiyorum.

RANTIN ADI HİZMET OLMUŞ

Ülkemizde bir camia var ki, ülkenin dört bir köşesine, devletin her kademesine kök salmış durumda. Bu camia son yıllarda görüldü ki, Türk siyasetinde de sadece kendilerinin söz sahibi olmasını istiyor.

 Rantın adını hizmet diye millete yutturmaya çalışan bu camia, son dönemde millet iradesini hiçe sayarak adeta iktidara savaş açmış durumda.

Bu zamana kadar Müslümanların hiç bir derdiyle dertlenmeyen, Müslümanlar şehit edilirken, ?otorite´ diyerek Alemi İslami şaşırtan bu camia, şimdilerde rant derdine düşüp, milletin iradesine ve devletin otoritesine başkaldırmaktadır. Bu ne yaman çelişkidir.

 Bugün geldiğimiz noktada ?ZAMAN? göstermiştir ki, bu camia için ne milletin iradesinin, ne de devletin otoritesinin hiçbir anlamı ve değeri yoktur. Varsa yoksa kendi çıkarlardır.

 Herkes şunu iyi bilmeli ki; Hiç kimse, Türk milletinin yakaladığı huzuru ve barışı, kendi rantı uğruna heba edemez. Ve hiç kimse; kendi çıkar ve menfaatlerini millet iradesinden ve devlet otoritesinden üstün göremez.

 İktidar ile bu camia arasında yaşananları Türk milleti hayret ve şaşkınlıkla izlemektedir. Hak ile batılı, doğru ile yanlışı her daim ayırt etmesini bilen Aziz Türk milleti, kendi çıkarları söz konusu olduğunda her yolu mubah gören bu camianın yaptıklarından haberdardır.