Şerif Gürbaş


BU ANKETTE NEYİN NESİ?

BU ANKETTE NEYİN NESİ?


Dün işyerime geldiğimde masama kahve renkli bir zarfın bırakıldığını fark ettim. Şahsıma gönderilen bu zarfı açtığımda içerisinden Bursa merkez ve ilçelerinde yapılan anket ile ilgili detaylar vardı.

 

Üç farklı nüshadan oluşan anketin birinci nüshasında, Bursa Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Merhum Hikmet Şahin ile Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe arasındaki kıyaslama yapılmış.

 

Bu ankette 365 kadın ile 450 erkeğe Merhum Hikmet Şahin’mi daha başarılı işler çıkardı yoksa şimdiki başkan Recep Altepe’mi? Diye sorulmuş.

 

Cevaben 665 kişi Hikmet Şahin’in daha başarılı olduğunu söylerken, 113 kişi Recep Altepe’nin daha başarılı olduğunu ifade etmiş. Oranlamaya vurduğumuzda ise Şahin yüzde 81, Altepe yüzde 14 civarında…

 

İkinci nüshada ise Bursa’ya en çok hizmet eden kişinin kim olduğu sorulmuş. 18 yaş üstü toplam 695 kişinin cevapladığı bu ankette, Bursa Eski Valisi Şahabettin Harput açık ara 1. sırada yer alırken, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe 2. AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın 3. çeşitli STK’lar ise 4. sırada yer alıyor.

 

Üçüncü nüshada ise Bursa’nın merkez ilçelerinde yapılan anket sonuçları yer alıyor. Bu ankete katılan 1992 kişiye, kendi alanında en başarılı ismin kim olduğu sorulmuş.

Bu ankette sonuç oldukça sürpriz. Zira bu ankette öne çıkan isim Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Burkay. Burkay ankete katılanlardan toplam 178 bin 500 puan almış. Burkayı sırasıyla 160 bin 231 oyla Bursa Eski Valisi Şahabettin Harput, 157 bin 200 puanla Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, 154 bin 200 puanla Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, 91 bin 250 puanla Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 75 bin 200 puanla Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve 35  bin 200 puanla AK Parti Bursa İl başkanı Sedat Yalçın izliyor.

 

Anket sonuçlarının altına da şöyle bir not düşülmüş. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası yönetiminde meclis başkanı Sayın İlhan Parseker karşısında büyük başarı kazanan İbrahim Burkay, Bursa’da her kesimden deneklerin takdirini almış olduğuna tanık olduk.

 

Açıkçası bu anketin ne amaçla ve kimin adına yaptırıldığı konusunda sağlıklı bir fikir yürütemedim.

 

Ama ankette Bursa Ticaret Odası Başkanı İbrahim Burkay’ın başarılı, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin başarısız gösterilmesi, bana pek hakkaniyetli gelmedi. Zira Yeni BTSO Başkanı seçilen Burkay’ın Bursa’ya henüz elle tutulur bir hizmetini görmedim ve duymadım. Sektörel anlamda kendi mesleği ile ilgili başarılı bir işadamı olabilir. Ama siyaset bambaşka bir şey. Adeta kurtlar sofrası

 

Tabi bu ankete bakıp aldanmamak lazım. Daha seçimlere çok var. Daha çok anketler ve çok sürpriz isimler ortaya çıkartılır. Allah en hayırlısını ve ehil olanını Bursa’mıza ve İnegöl’ümüze nasip etsin…