www.haberyorumgazetesi.com

Şerif Gürbaş


BU BİR BAKIŞ AÇISI

BU BİR BAKIŞ AÇISI


Cuma günü Hatay Reyhanlı’da bir patlama yaşandı. Patlamada 40’dan fazla vatandaşımız hayatını kaybederken, 100 dolayında vatandaşımız yaralandı. Allah ölenlere rahmet, ailelerine sabırlar versin. Yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyorum.

 

 Bu patlayan bombalar, Müslüman Türk halkı ile Müslüman Suriye halkı arasındaki kardeşlik bağlarını zedelemeye, bizi birbirimize düşürmeye yönelikti elbet. Ama sağduyulu ve şuurlu Müslümanlar şunu iyi bilirler ki; Müslüman, bir karıncayı dahi incitemez.

 

Müslüman, “bir karıncayı dahi incitmem” anlayışında ise bu bombaları patlatarak masum canlara kıyanların asla Müslüman olmadığını iyi bilmeliyiz. Zaten eylemi yapanların Suriye’deki zalim Esed yanlıları ve Türkiye’deki taşeronlarının olduğu da kısa sürede ortaya çıktı.

 

 Zaman birlik, beraberlik ve yaşanan acıların paylaşılma zamanıdır. Bu acı hepimizin ortak acısıdır.

 

Ancak Türk toplumu olarak tez kanlıyız. Ne sevinçleri yaşamayı, nede acıları paylaşmayı bilemiyoruz.

 

Reyhanlı’da ki patlamalardan sonra televizyonların yayın akışlarını değiştirmesini beklerken maalesef vur patlasın, çal oynasın programlarının devam ettiğini gördük. Eskiden ABD yanlısı, Siyonist uşağı olmakla suçladığımız medya patronları, ellerindeki medya kuruluşlarını bir bir AK Parti yandaşlarına devretmesine rağmen, yani birçok ulusal televizyon kanalı AK Parti’yi siyaseten desteklerken, sahip oldukları bu televizyon kanallarının yayın akışlarından hiç ödün vermediğini hayretle izlemekteyiz.

 

Gelelim İnegöl’e…

İnegöl’de de maalesef bu patlamanın gecesinde İnegöl Belediyesi tarafından daha önceden programlanan bir konser vardı ve iptal edilebilirdi ama edilmedi. Şehit kabul edilen 40’tan fazla insanımıza dualar okunması gerekirken o gece, ecdadımızdan bizlere miras kalan tarihi kervansarayda şarkılar okundu.

 

Yine Pazar günü Manavların hıdrellez programı vardı. Bu programda çok önceden planlanmıştı. Belki programın akışında Reyhanlı’daki acı tablo düşünülerek konserler iptal edildi, ama bence halk dansları da, program sonundaki çiftetelli resitali de iptal edilebilirdi.

 

Allah korusun aynı patlama ilçemizde olsa idi, ne belediyenin konseri, nede Manavların programı yapılamazdı. Demek istediğim biz acılarımızı sadece lafta yaşıyoruz, gerçekten yüreklerde yaşasak ne o gece şarkıları söyleyecek dil, nede çiftetelli oynayacak bel bulabilirdik.

 

Tabi her şey tecrübe. Yaşayarak ve akli selim düşünerek doğruyu bulacağız. İnşallah bir daha böyle acılarla karşılaşmayız ve her günümüz Manavların çiftetellisin de, tüm farklı fikir ve görüşlerin karşılıklı göbek atmaları gibi güzel ve anlamlı olur.