www.haberyorumgazetesi.com

Şerif Gürbaş


BU BİR İDDİA OLSUN

BU BİR İDDİA OLSUN


30 Mart yerel seçimlerinden çok önce AK Parti Milletvekili Hüseyin Şahin’in Kafkas camiasında sarf ettiği, “etkeniz edilgen kılıyoruz” sözleri uzun süre tartışılmış ve bu sözlerin yerel seçimlerde en ciddi propaganda malzemesi olarak kullanılacağına inanılıyordu.

 

Diğer taraftan iki kutuplu seçim olur, manavlar bir tarafta, gürcüler bir tarafta bloklaşır diyenler, hatta bu bloklaşmalar sert söylemlere, belki de istenmeyen kavgalara sebep olur iddiasında bulunanlar bile vardı.

 

Lokal olarak sanal alemde bu konuyu dillendirenler oldu. Ancak hem gürcü ve manav camiaları, hem de parti yöneticileri, seçim sürecinde bu konuyu hiç dillendirmedi ve kaşımadı.

 

Tabi Seçim sathında bu konuyu kaşımak isteyenler ortaya şok bir iddia atmışlardı. Sözde MHP Adayı Fikret Fidan seçildiğinde gürcülerin, Alinur Aktaş’ta seçildiğinde kendisine muhalefet eden manavların belediyedeki işlerine son verecekti.

 

Bu iddiaları MHP adayı Fikret Fidan bir açıklama ile yalanladı. Alinur Aktaş ise bu konuya ilişkin herhangi bir açıklama yapmadı. Zaten kamuoyunda ve seçmen nezdinde de bu iddialar hiçbir şekilde itibar görmedi.

 

 Ne gürcülerde, ne manavlarda herhangi bir bloklaşma olmadan her akli selim seçmen inandığı partiye yada adaya gidip oyunu verdi. Sonuç olarak AK Parti Adayı Alinur Aktaş 3. kez zafere ulaştı ve 5 yıl daha İnegöl’ün Şehri Emin’i olarak görev yapacak.

 

Ancak seçimlerin üzerinden henüz 3 gün geçmesine rağmen, bu iddialar yeniden kulağıma gelmeye başladı.

 

Neymiş efendim İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın, seçimlerde kendisine muhalif olan manavların işine son verecekmiş.

 

Bu iddianın doğru olmadığına seçimler öncesi itibar etmediğim gibi şimdide itibar etmiyorum. Zira Alinur Aktaş’ın ustalık döneminde daha olgun bir başkan olarak İnegöl’ü kucaklayacağını, bu tür küçük hesaplar içerisinde olmayacağını düşünüyorum.

 

Tabi ki her insan gibi Alinur Aktaş’ta nefs taşıyor, seçim sürecinde kendisini üzen hadiselerle karşılaşmış olabilir. Belediyede çalışan bir takım personel, kendisine muhalif olmuş, farklı partilerin kazanması için koşturmuş olabilir. Aynı şekilde kendisi için koşturan AK Parti’li personel olduğu gibi…

 

Ama başkan Aktaş, şayet kendisine muhalif olarak gördüğü belediye çalışanlarını özelliklede manav camiası içerisinde varlığı bilinen kişileri işten çıkarırsa, seçimler öncesi yaşanmayan ve de kimsenin de yaşanmasını tasvip etmediği kötü şeylerin ateşini fitillemiş olur ki, Allah muhafaza.

 

Ben kulağıma gelen bu iddiaların, sadece iddiadan ibaret olduğuna inanıyorum. Alinur Aktaş’ın kendisine muhalefet ediyor diye hiçbir çalışanın ekmeğiyle oynayacağına ihtimal vermiyorum.

 

Kaldı ki, kendisine en muhalif olan kişilerle yani MHP’li meclis üyeleri ile İnegöl’ün geleceğine yön verecek, aynı meclisi paylaşacak, oturup söyleşecek. Hal böyle iken seçim sathında muhalefet partisinin kazanması için çalışan personelin, işine son vermesi çok yakışıksız olacak ve İnegöl’de var olan huzuru bozacaktır.