www.haberyorumgazetesi.com

Şerif Gürbaş


BU GİDİŞ NEREYE DEDE…

BU GİDİŞ NEREYE DEDE…


Seçimdi, bayramdı derken bütün telaşeler bitti, geçim telaşesi ise son gaz devam ediyor. Sürekli artan fiyatlara ne asgari ücretli, ne memur, ne de emekli maaşları yetişemiyor. Devlet ara zamlarla iyileştirmeler yapsa da, daha maaşlar ele geçmeden mum gibi eriyip gidiyor. Yani aynı tas aynı hamam oluyor. 

Hatırlayacaksınız seçimlerde bir numaralı gündem, şimdilerde olduğu gibi yine ekonomiydi. Yüksek enflasyon, maaşların yetersizliği ve beraberinde geçim sıkıntısı çözüme kavuşturulması gereken en önemli önceliklerdendi. 

Muhalefet partileri, ekonomideki bu kötü gidişatı dile getirdiğinde iktidar kanadı baştan duymazdan gelmiş, ama halka indiklerinde aynı şikayet ve serzenişleri işittiklerinde bu gerçeği kabul etmişler ve cevaben de, “tamam kabul, ekonomide ipin ucu kaçtı, ama düzeltirse yine biz düzeltiriz” demişlerdi. 

Seçimler sona erdi, bayram öncesi her zaman olduğu gibi hareketli bir ekonomi yaşandı. Millet maaşını ikramiyesini aldı. Alışverişini yaptı, kurban alabilenler aldı kesemeyenlere pay etti, Allah kabul etsin. Kimisi de her zaman olduğu gibi bayramı tatil yaparak geçirdi. 

Tabi tatil nedeniyle yollara koyulanların araçları uzun konvoylar oluşturunca, yine siyaset cambazları sahneye çıktı. “Hani ya ekonomi bozuktu bak köprülere bak yollara, otellere…” diyerek yapamadığı tatilin hıncını, ekonomiyi eleştirenlerden çıkarmaya çalıştı. Ama, kazın ayağı hiçte öyle değil.

Bakın İnegöl’de bir ev kirası olmuş 7, 8 bin TL’ki zaten ev bulmakta çok zor. Üzerine elektriği, doğalgazı, suyu, telefonu interneti ekle, etti 10 bin TL.  Ee asgari ücret 11 bin 500 oldu. Emekli maaşı ne olacak, meçhul. 

Ekonominin başına hatırla yada satırla Mehmet Şimşek’i getiren hükümet, kudurmuş enflasyonu maalesef dizginleyemiyor, ama okus pokusla enflasyonu yüzde 30’lara, 35’lerde gösterip, düşük zam vermenin peşinde.

Çayı ve WC’si en ucuz cami kahvelerini bulup vakit eğleyen ve akşama kadar yandaş medya okuyup izleyen dedelerimiz ise maalesef ülkenin uçtuğuna inanıyor. Ah be dedem ülkenin uçtuğu filan yok, uçup giden evlatlarımızın, torunlarımızın geleceği…

Müfit Besler’i de Kaybettik

İnegöl bir büyüğünü daha kaybetti. İnegöl’ün siyaset başta olmak üzere iş ve spor camiasına uzun yıllar hizmet vermiş olan, İnegöl köftesinin marka olmasında başı çeken Besler ailesinin ferdi Müfit Besler’i de maalesef son yolculuğuna uğurladık. Belediye meclis üyeliği yaptığı dönemlerde olumlu ve ılımlı bir politika izleyen önerileriyle yol gösteren Müfit abi, her kesimden insanın hoş sohbetiyle keyif aldığı bir insandı. Allah rahmet etsin. Mekânı cennet olsun.