www.haberyorumgazetesi.com

Şerif Gürbaş


BU İDDİALAR VARKEN...

BU İDDİALAR VARKEN...


İnegöl Kent Konseyi, kaldırım işgallerinin ardından şimdide imar konusuna el atmış. İmar konusu da, kaldırım işgalleri gibi, İnegöl Belediyesi`ni yakından ilgilendiren bir konu.

Ancak imar konusu kaldırım işgalleri meselesine benzemez.  Zira imarla ilgili İnegöl`de ciddî sorunlar yaşanmakta. Bu sorunlar teknik olduğu gibi, aynı zamanda idarî sorunlarda...

Tabi ben işin teknik kısmından anlamam, ancak idarî anlamda imar konusunda belediye çalışanlarıyla ilgili çok kirli dedikoduların kulaktan kulağa dolaştığını duyuyorum ve biliyorum.

İnegöl Belediyesi`nde çalışan bir takım zevatların, bulunduğu makam ve mevkileri kullanarak, imar işlerinden tatlı paralar kazandıkları iddia edilmekte.

İmar işleri, başlı başına geriye dönük araştırılacak ve üzerine cesaretle gidilecek bir konu. Zira geçtiğimiz aylarda bazı kaçak inşaatların yıkımı sırasında vatandaşların ortaya attığı iddialar unutulmuş değil.

Ayrıca, bazı çalışanların para karşılığı kat ittifaklarında yönlendirmeler yapmak suretiyle kendilerine menfaat sağladığı, bazı çalışanların dolaylı yollarla müteahhitlik yaptığı, kimisinin makamını kullanarak imara uygun olmadığı halde, imara uygunluk verdirdiği başlıca iddialar arasında...

Bir de imara açık olmayan arazilerin, imara açılacağını önceden öğrenip, satın almak suretiyle  gayriahlaki zenginliklerin edinildiği iddiaları var ki, bu yolla para kazanmak artık helal dairesinde kabul edilmekte.

İşte belediye çalışanlarıyla ilgili böylesine ciddî iddialar ortadayken, kent konseyi hangi imari meseleleri masaya yatıracakta, İnegöl Belediyesi iddiaları araştırıp üzerine gidecek.

Çok ama çok zor...