www.haberyorumgazetesi.com

Şerif Gürbaş


BU KEZ MUDANYA OLSUN

BU KEZ MUDANYA OLSUN


30 Mart seçimleri sırasında AK Parti Adayı Alinur Aktaş ile muhalefet partisinin adayları arasında hatırlarsanız bir Keles polemiği yaşanmıştı.

 

Süper Kanal Televizyonunda Fikret Bayram’ın konuğu olan Başkan Aktaş, bir vatandaşın hava kirliliği konusundaki sorusuna, İnegöl’ün havasını beğenmeyenler Keles’e gidebilir tavsiyesinde bulunmuştu.

 

Muhalefet partisi adaylarının diline doladığı “Keles’e gidin” eleştirisinin ardından Başkan Alinur Aktaş, bu sözü söylemediğini beyan etmişti.

 

Tabi konumuz Aktaş’ın bu sözü söylediği, ya da söylemediği değil. Konu İnegöl’ün müzmin sorunlarının nasıl ve ne zaman çözüleceğidir.

 

Mesela dün günlerden yine Pazartesi idi. Sabahın ilk ışıklarıyla Pazartesi pazarına akın eden pazarcılar, mallarını indirdikten sonra araçlarını sergilerinin en yakın yerine park etmenin derdine düşüyorlar. Bu nedenle de bir kısım pazarcı, araçlarını hemen pazaryerinin karşısındaki işyerlerinin önlerine gelişi güzel park ediyorlar. Gün içerisinde araçlarıyla pazaryerine gelen müşteriler de, pazarcı araçlarının hemen yanına park ediyorlar mı, al sana trafik arapsaçı.

 

Öte yandan özellikle mobilyacı esnafı mal indirecek, ya da mal yükleyecek ama bir türlü park yeri bulamıyorlar ve başlıyorlar mırıldanmaya. Hele caddenin her iki yanından trafik yoğunlaştı mı, seyreyle manzarayı…

 

Bu sorunu daha önce defalarca yazdım, belki bundan sonrada ara ara yazmaya devam edeceğim, ama gerçekten de İnegöl’e bu pazaryeri hiç mi hiç yakışmıyor. İnegöl bu çileyi hak etmiyor.

 

Ben buradan Sayın Belediye Başkanımız Alinur Aktaş’a sormak istiyorum.

 

Bu pazaryerinde yaşanan sorunlara kalıcı bir çözüm öneriniz var mı?

 

Bu trafik çilesi her pazartesi günü yaşanacak mı?

 

Yağmurda, karda pazarcı ve müşteri ıslanıp üşüyecek mi?

 

Sayın Başkan, eğer Pazartesi pazarında yaşanan sorunlara da, Keles benzeri bir çözüm önerisi sunacaksanız, bari bu kez Mudanya olsun.

 

En azından havası güzel, denizi var, daha modern bir şehir. Keles’e gitmedik, ama söz Mudanya’ya gideriz.