www.haberyorumgazetesi.com

Şerif Gürbaş


BU KOKU BAŞKA KOKU!

BU KOKU BAŞKA KOKU!


Levent Kırca’nın “OLACAK O KADAR” isimli komedi programını bilmeyeniniz yoktur. Bu programda özellikle Türkiye’de yapılan yanlış işlere parmak basılır ve halka farklı bir dille anlatılmaya çalışılırdı.

 

“OLACAK O KADAR” programı başlamadan önce hatırlayacaksınız, aşağıdaki sözlerle verilecek mesajların yanlış anlaşılmaması istenirdi.

 

Niyetimiz kimseyi kırmak değildir.

Oradakini buraya koymak değildir.

Arada bir zulfiyare dokunduk

Tam yerine geldi, manzara koyduk

Olacak olacak olacak o kadar…

 

Bende bugünkü yazımda kimseyi kırmak istemiyorum

Oradakini başka bir tarafa koymak derdinde de değilim.

Sadece biraz zulfiyare dokunacağım.

Tam yerine denk gelirse eğer, manzarayı da artık siz koyun…

O kadar da olacak hani…

 

1990 yılından bu yana İnegöl’ün tüm çöpleri Alanyurt bölgesindeki vahşi depolama sahasına dökülürdü. Zamanla bu alan İnegöl’ün çöpünü taşıyamaz hale geldi. Hele yaz aylarında çöplükten yayılan koku, Alanyurt halkını canından bezdirmişti.

 

Çok şükür İnegöl Belediyesi uzun uğraşlar sonucu ilçemiz için çok ciddi bir projeyi hayata geçirerek, Kozluca yoluna katı atık depolama sahasını inşa ettirdi.

 

Tam İnegölümüz pis kokulardan kurtuldu derken, bu kez pis kokular katı atık depolama tesisinden gelmeye başladı.

 

Ancak bu pis kokunun çöple bir ilgisi yok. Bu koku katı atık depolama tesisinin yapımındaki bazı eksikliklerden kaynaklanıyor. Bir başka iddiaya göre ise usulsüzlük söz konusu.

 

Bu eksiklik yada usulsüzlüğün bedeli ise takriben 700 bin TL civarında. Eski parayla 700 milyar.

 

Yapılan ölçümlere ve bilirkişi raporuna göre proje aslına uygun yapılamamış. Bu işin sorumlusu olarak İnegöl Belediyesi ile yüklenici firma şimdilik zan altında.

 

Yüklenici firma ise yapılan ölçümlerde hata olduğuna inanarak, bilirkişi raporuna itiraz etmiş ve yeniden ölçüm yapılmasını talep ederek yanlışın düzeltilmesini istemiş.

 

Yani konu mahkemelik. Eğer ölçümler bilirkişi raporunu doğrular ise yüklenici firma 700 bin TL’yi iade edecek.

 

Yok, projeye uygunluk söz konusu ise zaten sıkıntı yok. Ama benim anlayamadığım bu duruma nasıl gelindi. Kimin aklına geldi de projeye uygun olmadığı tespit edilip yeniden ölçümler yapıldı. Hani tamda seçim üzeri, temayül arifelerinde gazetelere böyle “usulsüzlük mü? Yoksa hatalı bir ölçüm mü?” iddiası kamuoyunun gündemine birden bire düşüverdi. Aksilik olacak ya Ama insanın olduğu yerde hata her zaman olacaktır hoş görmek lazım. OLACAK O KADAR