www.haberyorumgazetesi.com

Şerif Gürbaş


BU SEÇİM FARKLI OLACAK

BU SEÇİM FARKLI OLACAK


30 Mart 2014 yılında bir yerel seçim var. Tüm Türkiye’de olduğu gibi, İnegöl’deki 160 bin seçmen de sandığa gidecek ve oyunu kullanacak.

 

Ama öncelikle 30 Mart’ın bir belediye başkanlık seçimi olduğunu unutmayalım. Yani sonuçlar açıklandığında kazanan partinin genel başkanı değil, o partinin belediye başkan adayı ilimizi, ilçemizi ya da beldemizi yönetecek. Mesela İnegöl’de seçimi AK Parti kazandığında ilçemiz Ankara’da ki Başbakanlık Konutundan Recep Tayyip Erdoğan tarafından değil, Ankara Caddesinde ki Belediye Başkanlık binasından Ali Nur Aktaş tarafından yönetilecek.

 

Ancak ne hikmetse AK Parti, CHP ve MHP liderlerinin her seçim öncesi yaptıkları horoz dövüşleri ve oluşturulan suni gündemler, seçmenin büyük bir kesimini bu üç partide kutuplaştırmakta.

 

Hal böyle olunca seçmen yaşadığı şehirde süren ve bitmek bilmeyen sorunları,  alamadığı hizmetleri ve yapılan yanlışları unutmakta, sırf parti liderlerinin hatırına tasvip etmediği, yada memnun olmadığı adaya oyunu vermektedir.

 

Sonrası ise malum, 5 yıl boyunca “yolum çamur, havam kirli, kuyu suyu içiyoruz, yapbozdan bıktık” şikâyetleri alıp başını gidiyor. Bu nedenle elimiz kırılsaydı da oy vermeseydik dememek için dikkatli olmamız gerekiyor.

 

Başka şehirler beni ilgilendirmez, ama partilerin İnegöl’deki belediye başkan adayları mutlak suretle bireysel olarak değerlendirmeli

 

“Benim partim iktidar, bakanlarımız ve milletvekillerimiz var, büyükşehiri kazanmaya daha yakınız” ya da “Ben TBMM’de grubu olan partinin adayıyım, iktidar olmamız an meselesi” şeklindeki söylemler ve iddialar asla ve kat’a seçmen tarafından dikkate alınmamalıdır..

 

Öncelikle adayların şahsiyetleri, ahlak ve karakterleri, ortaya koyacağı projeler, eğer mevcut başkan ise yaptıkları ya da yapamadıkları ve meclis üyelerinin kalitesi mutlak suretle dikkate alınmalıdır.

 

Her kim belediye başkanı seçilirse seçilsin, İnegöllülerin hizmetine harcayacağı yıllık 90-100 milyonluk( trilyon) bir belediye bütçesinin olduğu unutulmamalıdır.

 

Yerel seçimleri kim kazanırsa kazansın iktidar mensuplarının İnegöl’e hizmet etmesi asli vazifesidir. Zira Recep Tayyip Erdoğan sadece AK Partililerin değil, ülkenin başbakanıdır.  Ona keza Hüseyin Şahin’in de tüm İnegöllülerin milletvekilidir.

 

Yine İnegöl ve Bursa’da iki farklı partinin adayı seçimi kazanmış olsa da, Büyükşehir Belediyesi İnegöl’e hizmet vermek mecburiyetindedir. Zira büyükşehir belediye başkanının yapacağı hizmetler ve çözeceği sorunlar, 5 yıl sonra kendi siyasi kazanımı olacaktır.

 

Sözün özü, İnegöl çok ciddi bir yerel seçim arifesindedir İnegöllüler bu seçimde daha titiz davranmalı, yaratılan suni meseleler, şahsi tartışmalar yüzünden duygusallığa kapılmamalıdır. Yapılacak doğru tercih ile İnegöl’ün kaybettiği yılları önümüzdeki 5 yılda telafi etmek mümkündür.