www.haberyorumgazetesi.com

Şerif Gürbaş


BU SIRADAN BİR YAZI DEĞİL

BU SIRADAN BİR YAZI DEĞİL


Yaklaşık 2 ay önce kadar, milli görüş partilerinde üst düzey görev yapmış bir siyasetçi büyüğümüzle hasbihal yapma fırsatı bulmuştum.

 

Kendisi hem AK Partili, hem de Saadet Partili üst düzey idarecileri yakından tanıyor ve her biriyle özel dostlukları var. Bu sebeple de hem Ankara, hem de Bursa siyasetine hakim biri…

 

Kim olduğunu sanırım yukarıda verdiğim bilgilerden yola çıkarak tahmin etmişsinizdir.

Kendisi ile 1 saatten fazla sohbet ettik. Çok çarpıcı iddialarda bulundu. Başbakan Tayyip Erdoğan’dan tutunda, AK Parti’nin İnegöl Belediye Başkanı adayının kim olacağına kadar…

 

Siyasetçi ağabeyimizle sohbet sırasında aklımın bir köşesine not ettiğim çok çarpıcı cümleleri, başlıklar halinde paylaşmak istedim.

 

Sizlerde bu yazıdan yola çıkarak, Türkiye’deki ve İnegöl’deki siyasi dengelerin nasıl değişeceğini analiz edin…

                                                           

                                                             ***

Başbakan Tayyip Erdoğan’da annesinin vefatı ve rahatsızlığı sonrasında çok

ciddi değişiklikler görüyorum. Şuan milli görüş damarları kabarmış durumda.

 

 

Başbakan Erdoğan şuan Recai Kutan’ı el üstünde tutuyor. 10 dediğinden 8’ini yerine getiriyor…

 

Tayyip Erdoğan gittikten sonra AK Parti ana baba gününe döner. Bu nedenle Tayyip Erdoğan kendisinden sonraya Numan Kurtulmuş’u hazırlıyor.

 

Başbakan’ın ciddi rahatsızlığı var, ama gece yarılarına kadar koşturuyor. Bende yardımcı olalım o zaman kendisine dedim. Piyasada gözükmem önemli değil. Bizim derdimiz dava.

 

Faruk Çelik Belediye Başkanlığı noktasında Bursa’ya asılacaktır. Çünkü son senesi.

 

İnegöl’de Hasan Aydın, Orhangazi’de Ali Turgut, İznik’te Ali Çil için…

 

Hasan Aydın’ın arkasında başbakanında çok değer verdiği, bir sözünü ikiletmediği bir cemiyet ile bir vakıf var. Bana göre İnegöl’de şuan en şanslı aday Hasan Aydın.

 

                                                              ***

Satır aralarında daha birçok önemli, ama of the record cümlelerin ve iddiaların olduğunu ifade etmek istiyorum. Bunlarında bir kısmını ilerleyen günlerde kaleme alacağım. Özellikle İnegöl Belediyesi ilgili öylesine bir iddia var ki…

 

Başlıklar halinde sıraladığım köşe yazımı yorumlayacak olursak eğer; Milli görüş damarı kabaran Başbakan Erdoğan, yeni dönemde yoluna milli görüşçü isimlerle devam edecek. Bu nedenle de AK Parti kadroların tepeden tırnağa yenileceğini rahatlıkla söyleyebiliriz. Özetle 2014 yerel seçimleriyle beraber, birçok siyasetçinin eleği duvara asılacak. İnegöl’de kimlerin eleği duvara asılır, artık onu da siz tahmin edin.