www.haberyorumgazetesi.com

Şerif Gürbaş


BUGÜN ?BAĞCIYI´ DÖVECEĞİM!


Türk siyasi tarihine damga vurmuş birçok lider var ülkemizde. Bu liderlerin bir kısmı Hakk´ın rahmetine kavuştu, bir kısmı ise halen hayatta.

Hakk´ın rahmetine kavuşmuş olan bu liderlerin yolundan yürüyen, O´nun misyonunu, siyasi çizgisini sürdüren onbinler ve milyonlar var.

Bu isimlerin başında Rahmeli Necmettin Erbakan geliyor. 1969 ylında siyasete giren Erbakan, davasına inanmış yol arkadaşlarıyla uzun yıllar ülkemize hizmet etmiş iz bırakmış bir lider. Rahmetli Erbakan´a geçmişte yol arkadaşlığı yapmış ve bu uğurda çile çekmiş insanlar bugün Cumhurbaşkanı, Başbakan, Bakan ve Belediye Başkanı olarak  Türk milletine hizmet ediyor.

Ancak ben Rahmeti Erbakan´ın ve yol arkadaşlarının hizmetlerinden ziyade, bu ülkede yıllarca ezilen, itilip kakılan, sistemin bir türlü vatandaş yerine koymadığı, mütedeyyin insanlara kazandırdığı misyonu ve statüyü önemsiyorum.

Zira rahmetli Erbakan, insanlığa çağlar boyu hizmet edecek bir fikrin temellerini atmakla kalmadı, kendine inanmış yol arkadaşlarını siyasi ve sosyal hayatın içerisinde söz sahibi yapmayı da başardı.

Erbakan Hoca´nın fikriyatını benimsemiş insanları, bugün Türk siyasetinin zirvesinde gördüğünüz gibi, ticari hayatın ve sosyal hayatın en önemli makamlarında da görmeniz mümkün.

Ümmete böylesine muzzam bir miras bırakan Erbakan Hoca´nın fikirlerini diri tutmak, yaşatmak ve gelecek nesillere taşımak, O´nun fikilerine inanmış her insanın üzerine vazife ise de, O´nun fikirlerinin neticesinde şan, şöhret ve makam sahibi olmuş insanların da boynuna borçtur.

Bu bağlamda, Rahmetli Erbakan´ın vasiyeti doğrultusunda Oğlu Dr. Fatih Erbakan tarafından kurulan Erbakan Vakfı, tüm Türkiye´de teşkilatlanma çalışmalarını sürdürmeye devam etmekte, il ve ilçelerde yaptıkları çalışmalarla da Erbakan fikrini tüm insanlığa duyurmaya çalışmaktadır.

Erbakan´ın fikri ve siyasi hareketine gönül vermiş arkadaşların gayretleri ile kurulan İnegöl Erbakan Vakfı da, kendi imkanları doğrultusunda bir takım çalışmalara imza atmaktadır.

Örneğin geçtiğimiz ay içerisinde Türkiye´nin sayılı alimlerinden Prof. Dr. Cevat Akşit Hoca´yı ilçemize davet etmişler ve ağırlamışlardır.

Tabi böylesine değerli bir insanı İnegöl´de ağırlamanın, O´nu İlçe halkı ile buluşturup istifade ettirmenin manevi bir hazzı yanında, mali bir külfeti de yok değil.

İşte burada İnegölümüzün iki güzide işadamına ayrı bir parantez açmak istiyorum. Bu işadamları Oylat´ta Güven Otel´in sahibi Murat Gültekin, İnegöl´de Otel Angelacoma´nın sahibi Umut Ortakçı´dır.

Zira bu iki değerli işadamı, Cevat Akşit Hoca´yı ve değerli eşlerini otellerinde hiçbir karşılık beklemeksizin, büyük bir memnuniyetle ağırlarken, makam ve şöhretlerini Erbakan´ Hoca´nın siyasi ve fikri mücadelesine borçlu olanlar ise maalesef sınıfta kalmışlardır.

Sanatçıyı, sporcuyu, kendisine yakalakalık yapsın diye gazetecileri Oylat´ta ağırlamaktan büyük keyif alan zihniyet, maalesef Cevat Akşit Hocaefendi´ye fatura çıkarmaya kalkışmıştır. Bu çifte standart inisiyatif, aslında Cevat Hoca´nın şahsına yapılmış bir davranış değil, Erbakan Hoca´nın misyonunu ve fikriyatını yaşatmaya çalışanlara yapılmış bir harekettir. Bu hareket aynı zamanda, Erbakan Hoca´nın şahsi maneviyesine yapılmış büyük bir saygısızlık ve vefasızlıktır.

Ne diyelim, Allah onları bildiği gibi yapsın.