www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Şerif Gürbaş


BUGÜN O KOLTUKTA OTURUYORSANIZ...

BUGÜN O KOLTUKTA OTURUYORSANIZ...


Dünkü köşe yazımda yanlış tercih, ya da kontenjan yetersizliği nedeniyle ilçe dışındaki okullara gitmek zorunda kalan öğrenci velilerinin yaşadığı ekonomik sıkıntıları kaleme almıştım.

Sağ olsun bir siyasetçimiz konuyla ilgili şahsımı arayarak bilgi aldı ve köşe yazımdaki velinin ilçe milli eğitim müdürü Sayın Fatih Bilican`a gidip durumunu arz etmesini söyledi. Bende siyasetçimizin yönlendirmesiyle, veliyi milli eğitim müdürü Sayın Fatih Bilican`a gönderdim.

Kendisini arayan siyasetçiye saat 14.00`de müsaidim gelebilir diye diyen Bilican, tam 50 dakika kapısında beklettiği veliyi, daha sonra makamına kabul buyurmuş! Ancak sorunu çözüm bulmak şöyle dursun, adeta şahsıma olan kinini kusmuş.

Bilican, "Yok efendim Şerif Gürbaş daha önce başörtüsü ile ilgili yalan yanlış haber yapmış, milli eğitim müdürlüğü basit bir kurum mu ki, bir mevzu olduğunda bilgi almak için aramıyormuş. Bu haberde yine gündem yaratmak için yapmıştır" kabilinden, şahsımı karalayıcı ve itham edici sözler sarf etmiş.

Sayın Bilican, siz önce oturduğunuz koltuğun hakkını verin. Sonra şahsıma ithamlarda bulunun. Sizin göreviniz, ayağınıza bir siyasetçinin selâmı ile gelen veliyi dinlemek ve çözüm üretmektir. Şahsımı karalamak değildir.

Beni yalan haber yapmakla suçlamışsınız. Şimdi size soruyorum, orta öğretim kurumlarında başörtüsü yasağı daha geçtiğimiz hafta çözüme kavuşmadı mı?. Şayet kılık kıyafet yönetmeliğine ayar çekilmeseydi, siz şuan okullarda başörtüsüne nasıl bir çözüm üretecektiniz. İnisiyatif alarak değil mi?

İşte beni gündem oluşturmakla ve yalan haber yazmakla suçladığını haberde, henüz başörtüsü sorunu çözülememişti. Ve ben haber yaptığımda, siz kılık kıyafet yönetmeliğini hiçe sayarak bir nevi inisiyatif kullanarak bu sorunu çözme düşüncesindeydiniz.

Siz dua edin ki, İnegöl`de sol tandanslı gazeteci yok. Şayet benim gibi düşünen gazeteci yerine Kemalist ve laik düşüncedeki bir gazeteci olsaydı, kendinizi gazete manşetlerinde, "AK Parti`nin çözemediği başörtüsü sorununu, yönetmeliği çiğneyerek çözen, ilçe milli eğitim müdürü" olarak görürdünüz.

Ve şuan o koltukta değil de, hâkim karşısında, kılık kıyafet yönetmeliğini çiğneyen bir ilçe milli eğitim müdürü olarak oturuyor olurdunuz. 

Eğer gün, sizin gibi düşünen insanların günü ise,  eğer sizin gibi düşünen insanlar o koltuklarda rahatça oturabiliyorsa, lütfen bugünün ortamını korumaya çalışan gazetecileri iyi tanıyın ve saygılı olun.