www.haberyorumgazetesi.com

Şerif Gürbaş


BÜLENT`LER GİTTİ, KÂBUS BAŞLIYOR


7 Nisan günü partilerin milletvekili listeleri açıklandı. 7 Nisan`a kadar özellikle AK Parti kanadında büyük bir heyecan vardı. Mevcut milletvekili Hüseyin Şahin, yeniden aday gösterilecek mi? Yoksa yerine bir başka isim mi tercih edilecekti.

O günkü kulislere dönüp baktığımızda en çok dillendirilen senaryo şuydu. Hüseyin Şahin, aday gösterilmez ise tek alternatifi Bülent Temelli. Ya da Şahin aday gösterilirse bile, Temelli`de mutlaka seçilebilir bir yerden aday gösterilir.

Tüm teşkilatlar bu iki senaryo üzerinden 7 Nisan`a kilitlenmişken, İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş`tan hiç beklenmedik çıkış yaptı. Aktaş, milletvekili Şahin`in "yeni fuar alanının parası hazır" şeklindeki açıklamasını, "Seçim heyecanına bağlıyorum" diyerek, âdeta yalanladı. Bu çıkış AK Parti`de ki havayı biranda buz gibi yaptı.

Başkan Aktaş`ın bu beklenmedik çıkışı üzerine, kulislerde hemen şöyle bir komplo teorisi üretildi. Başkan Aktaş, bu sözü söylediğine göre Şahin`in üzeri çizildi. Kesin Bülent Temelli aday gösterilecek.

Beklenen gün gelip çattığında, AK Parti`nin 7 Haziran`daki milletvekili adayı Hüseyin Şahin olarak açıklandı. AK Parti`nin 4. sıradan aday gösterdiği Şahin`in 2.dönem milletvekilliği, şimdiden hayırlı olsun diyebiliriz.

Milletvekili Hüseyin Şahin, kendisi ile ilgili şok açıklama yapan başkan Aktaş`a ne cevap verecek bilmiyorum. Ama önümüzdeki 4 yıl başkan Aktaş açısından oldukça sıkıntılı geçecek.

Bana göre büyükşehir yasası ile yetkileri ve bütçesi kısıtlanan, Bülent Temelli`nin milletvekili olma hayalleri suya düşen belediye başkanı Alinur Aktaş için artık kâbus dolu günler başlıyor.

Zira Aktaş`ın büyükşehir belediyesi ile birlikte yapacağı hizmetler de, Ankara`dan gelecek hizmetlerde Hüseyin Şahin`in süzgecinden geçecek.

Artık Aktaş`ı koruyup gözetecek bir Bülent Arınç gibi dayısı, parti içi dengeleri gözeten bir Bülent Temelli gibi abisi yok.

Sözün özü Bülent`ler gitti kâbus başlıyor.