www.haberyorumgazetesi.com

Şerif Gürbaş


BURSALI ASKERİN KADERİ!


Bursa´da tekstil fabrikasında çalışıp emekli olan bir babanın 3 evladından biri olan E.Y. Haliç Üniversitesi Bilgisayar Bölümünü başarı ile tamamlayıp mezun olduktan sonra sevdiği kızla nişanlanmıştı. E,Y´nin sevdiği kızla evlenip mutluluğa yelken açması için artık önünde tek bir engeli vardı. Vatan görevi.

Orta direk bir ailenin çocuğu olan E.Y için iki seçenek vardı. Ya kısa dönem askerlik yapacak 5 ay sonra sevdiklerine kavuşacak, ya da uzun dönem askerliği tercih edip, düğün için para biriktirecek. E.Y ailesine de katkı olsun diye uzun dönem askerliği tercih etti.

Şubat 2016 celbinde asteğmen olarak Ankara´da silâhaltına giren E.Y, bir an önce vatani görevini tamamlayıp sevdiğine kavuşmak arzusunda idi.

Ancak Bursalı asker E.Y´nin kaderi buna müsaade etmedi. FETÖ´cü alçakların 15 Temmuz akşamı yaptığı darbe kalkışması sırasında kendisini bir anda olayların içerisinde bulan E.Y. 17 aydır tutuklu.

Kısa dönem askerliği tercih etse, hain darbe kalkışmasına karışmayacak olan E.Y,  anne ve babasına yük olmamak için tercih ettiği uzun dönem askerlik nedeniyle şimdi hainlerle aynı muameleyi görmekte.

15 Temmuz gecesi lojmanında istirahat halinde iken, bölük komutanın terör saldırısı var emriyle birliğe çağrılan ve bir emirle bindiği tankla genelkurmayı korumaya giden E.Y, içine girdiği tuzağın farkına çok geç varmış, ama iş işten geçmişti.

Tanka sonradan binerek emir komutayı alan bir FETÖ´cü subayın sebep olduğu suça ortak edilen Bursalı asker E.Y., FETÖ´cü hainlerle birlikte 52 kez müebbet hapis istemiyle yargılanmakta.

Evlatlarını 17 aydır özgürlüğüne kavuşmasını bekleyen acılı anne ve baba, önceki gün bir dostumun aracılılığı ile ziyaretime geldiler.

Devletine ve milletine faydalı vatansever bir evlat yetiştirerek, peygamber ocağına gönderdikleri yavrularının, hain darbecilerle bir tutulup yargılanmasını kabul etmeyen acılı baba M.Y, çocuklarının masum olduğunu, ne sivil hayatta, ne de askeriye de FETÖ ile ilişkisinin asla bulunmadığını ifade ederek, adaletin biran önce tecelli edip evlatlarının özgürlüğüne kavuşturturmasını istiyor.

2017 yılının Şubat ayında terhis olup, Mayıs ayında düğün yapacakken, 15 Temmuz kalkışmasında kendisini bir anda hain darbecilerle aynı safta bulan Bursalı asker E.Y´nin özgürlüğü için her yolu deneyen anne ve babası, CİMER ve BİMER´e evlatlarının masum olduğunu belirten mesaj atmalarına rağmen cevap almış değiller.

17 aydır Bursa ile Ankara arasında mekik dokuyan ve çalmadık kapı bırakmayan acılı anne ve baba, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´a ulaşmak ve evlatlarının masum olduğunu bir kez de kendisine anlatmak istiyorlar.

11-12 Aralık 2017 tarihlerinde 52 kişi ile birlikte çıktığı son mahkemede 52 kez müebbet hapis istemi ile yargılanan asker E.Y, yaptığı savunmasın da; 15 Temmuz gecesi bölük komutanının genelkurmaya terör saldırısı var, acil birliğe gelin emri verdiğini, tabur komutanının ise darbeyi püskürtmeye çalışan halk için, ?bunlar IŞİD´ci ezin bunları? emrine rağmen emri yeri getirmediğini ve o gece hiçbir suça karışmadığını belirterek, kendisini terör saldırısı var diye kandıran, halkın üzerine tank sürme emri veren üstlerinden davacı olduğunu ifade etti. Mahkeme Bursalı asker E.Y ve diğer sanıklarla ilgili kararı Mart ayına erteledi.

Şimdi biran için Bursalı asker E.Y´nin,  ya da evlat acısıyla gece gündüz gözyaşı döken anne ve babasının yerine kendimizi koyalım.

Vatani görev için silah altına giriyorsunuz ve hayalini kurduğunuz sivil hayata kavuşmayı hayal ederken, bir anda zindanlara düşüyorsunuz. Ve hepsinden öte darbeci hainlerle aynı muameleyi görüp, müebbet hapisle yargılanıyorsunuz.

Ya da gözünüz gibi bakıp büyüttüğünüz evladınız, sinsi bir planın içerisine çekilip vatan haini damgası yiyip, genç yaşta hayatı kararıyor. Ve siz anne ve baba olarak hiç devlet büyüğüne ulaşıp, evladınızın masum olduğunu anlatma fırsatı bulamıyorsunuz.

Gerçekten anne ve babasını dinlerken de, şu satırları yazarken de gözyaşı dökmemek için çabaladığım, şu gariban Bursalı askerimizin düştüğü duruma Allah hiç kimseyi düşürmesin.  Bursalı asker gibi mağdur olan belki nice insanlar var, hain darbecilerin tuzağına düşürüp hayatını kararttığı.

Acılı anne ve babanın yerine kendimi koyarak buradan devlet büyüklerine seslenmek istiyorum. Ne olur; vatansever masum insanlarla, hain darbecileri birbirinden ayırın. Bu memleket için canını vermeye, şehit olmaya namzet Bursalı asker E.Y gibi masum evlatları biran önce özgürlüğüne ve sevdiklerine kavuşturun. Zira geç gelen adalet adalet değildir.