www.haberyorumgazetesi.com

Şerif Gürbaş


BÜTÜN BAŞKANLAR GÖREVE


İnegölspor camiası kongre için bugün 3´üncü kez toplanacak. Başkan Timur Erezsarı başkanlığındaki yönetimin kongre kararı almasının ardından iki kez toplanan İnegölspor camiası, yeterli çoğunluğu sağlayamayınca kongre bugüne ertelendi.

İnegölspor yönetiminin kongre kararı almasının ardından birkaç isim hakkında liste hazırlığında iddiaları basında yer almıştı. Ancak bu isimlerin hiç biri resmi olarak bir adaylık açıklaması yapmadı.

Kongreye saatler kala halen hiçbir ismin adaylık için başvuru yapmaması gerçekten düşündürücü. Zira İnegölspor, Türk futboluna kazandırdığı yıldızlarla anılan, başarılarıyla marka olmuş bir takım. Böyle bir takıma başkanlık yapmak büyük onur.

Ancak siyasette olduğu gibi, sporda da parayı veren düdüğü çalar misali, başkan adayı olacak isimlerin yolu Belediye Başkanı Alinur Aktaş´ın makamından geçiyor.  Şuana kadar ismi basında anılan veya anılmayan başkan adaylarının her biri, önce Aktaş´ın makakına uğramak zorunda kaldı.

Evet, İnegöl Belediyesi´nin destekleri olmadan, Belediye Başkanı ismi kim olursa olsun, devreye girmeden İnegölspor´u yönetmek ve sezonu tamamlamak güç.

Ama şu bir vaka ki, Başkan Aktaş, bu kentin takımına sahip çıkmak ve desteklemek zorunda. Bugüne kadar verdiği destekleri bir nimet gibi göstermeye,  başkanlık makamını icazet makamı gibi addetmeye hakkı yok.

İnegölspor´un sezon boyunca harcadığı para 5-6 milyon civarında. Bu paranın zaten 2,5 -3 milyon lirasını iddia gelirlerinden, 1 milyon lirasını reklam gelirlerinden karşılayan bordo beyazlılar, geriye kalan miktarı da yöneticilerin ve belediyenin katkılarıyla karşılıyor.

İnegölspor´un yıl boyunca harcamış olduğu 5-6 milyonluk paranın, dev bir sektör haline gelen futbol için komik paralar olduğu bir gerçek iken, dev firmaların yer aldığı koca ilçede, İnegölspor´a talip bir başkan adayının çıkmaması, çıkanların da belediye başkanı Alinur Aktaş´tan icazet alması kabul edilebilir değil.

Benim bu akşam nihayet bulmasını arzu ettiğim kongrede, İnegölspor´u hedefe götürecek, takımı borçlandırmayacak, alt yapıya önem verip gelecek sezonlarda A Takıma oyuncu kazandıracak bir başkan ve yönetiminin iş başına gelmesini diliyorum.

Keşke bu sezona mahsus geçmişten günümüze görev yapmış tüm eski başkanların yönetimde yer aldığı bir ekip işbaşına gelse?

İnanıyorum ki, böyle bir ekip işbaşına geldiğinde iş dünyasından siyasetçisine, sivil toplum kuruluşlarından basınına, amigolarından taraftarına herkes üzerine düşeni fazlasıyla yapacaktır.