www.haberyorumgazetesi.com

Şerif Gürbaş


BÜTÜN SUÇLARIN FAİLİ SİSTEMDİR

BÜTÜN SUÇLARIN FAİLİ SİSTEMDİR


Özel güvenlik yasası kapsamında açıklamada bulunan İçişleri Bakanı Muammer Güler, stat ve üniversitelerin korunması için ilk etapta 10 bin özel güvenlik memuru alınacağını söyledi.

 Evet, üniversitelerde yaşanan sağ sol kavgalarının zaman zaman önüne geçilemiyor. Ya da holiganların maç sırasında, ya da stat dışında çıkardığı olaylara güvenlik güçlerinin yetişmesi bazen imkansız olabiliyor.

 İnegöl’de de 2 yıl önce yaşanan olaylarda şehir merkezinde polis ve belediye araçları yakılmış, kamu binaları taşlanarak zarar görmüştü. Yaşanan olaylarda polislerin yetersiz kaldığını hepimiz gözlerimizle gördük.

 Ama ben güvenlik güçlerinin sayısının artmasıyla suçların engelleneceğine asla ihtimal vermiyorum.

 Zira bugün birileri kalkıp farklı sebepleri bahane ederek, polisi ve askeri şehit ediyorsa,

 Birileri kendi düşüncelerini dayatmak için sokakları savaş alanına çeviriyorsa,

 Birileri yorulmadan, alın teri dökmenden milletin malını çalıyorsa,

 Kadınlara, hatta çocuklara dahi tecavüz ediliyorsa,

 Gasp, adam öldürme suçları engellenemiyorsa,

 Yetimin malını har vurup harman savuranlar varsa,

 İhaleler eş, dost, akrabai talukada peşkeş çekiliyorsa,

 Birileri eline geçirdiği makam ve mevkileri bırakmamak için her türlü dolabı çevriyorsa,

 Bazı siyasetçiler ve bürokratlar hala ‘devletin malı deniz yemeyen keriz’ düşüncesiyle hareket ediyor ise,

 Tüm bu suçların işlenmesi polisin, jandarmanın, ya da güvenlik güçlerinin yetersizliğinden değil, ahlak ve maneviyatın noksanlığındandır.

 Yine işlenen ve bundan sonra işlenecek tüm bu suçların sorumlusu, o suçu işleyen kadar, bu milletin çocuklarını dinden imandan, ahlaktan yoksun yetiştiren eğitim sistemini, yani laik devlet anlayışını dayatan siyasetçiler ve onları destekleyenlerdir. Kısacası tüm bu suçların gerçek faili, dini devlet işine karıştırmayan laiklik anlayışıdır.

 Bugün ilk mektepten, akil baliğ oluncaya kadar, çocuklarımızın kalbine Allah sevgisini ve korkusunu yerleştiren bir eğitim sistemimiz olsaydı, bu yaşadıklarımızın binde birini yaşamazdık.

 Her insanın başına bir polis dikip, suçu önlemek yerine, her insanın kalbine Allah korkusunu ve sevgisini yerleştirelim kâfidir.