www.haberyorumgazetesi.com

İsmail Özdemir


BÜYÜK OYUN


Bu oyunun kurucuları, BOP Büyük Ortadoğu Projesi´ni adım adım tatbik ediyorlar.Bunu gerçekleştirmek için başvurdukları en etkili yol, Müslümanları bir birlerine düşürmek.Bakın; Suriye, Irak, Libya, Yemen bütün İslâm Ülkelerinde aynı senaryo uygulanıyor.İran´da ve Türkiye´de birkaç denemesi yapıldı.Başarılı olamadılar.Ancak bu vazgeçtikleri anlamına gelmiyor.Tekrar tekrar yeni senaryolarla deniyorlar.

Şiddetli çatışmaların olduğu bölgelerde bakın, ölen de ALLAH diyor.Öldüren de ALLAH diyor.Ve birbirlerini vatan hainliği-kafirlik-şer ittifakı gibi kavramlarla suçluyorlar.

 

Ne zaman akıllanacağız. Müslüman Müslümanın düşmanı olamaz. Rakip olabilir.Ama düşmanlık olmaz.

Müslüman birbirine silah çekemez. Peygamberimiz Muhammed Mustafa S.A.V. buyuruyor:

 

?İki Müslüman birbirine kılıç çekerse, öldüren de öldürülen de cehenneme gider.                                                (Ebu Bekre der ki:)?Ey Allah´ın Resulü! Kâtili anladık da, ya maktul niçin cehenneme gider?´ dedim. Peygamberimiz: ?Çünkü, o da  arkadaşını öldürmek için çaba gösteriyordu.?buyurdu.?      

(Buharî, İman, 22; Rikak, 31; Fiten, 10; Müslim; Fiten, 14)

 

Bu Hadis-i Şerif´in uyarısını bertaraf etmek isteyen İslâm Düşmanları bu sefer TEKFİR meselesini ortaya atıyorlar.İyi de onlar Müslüman değil ki.Onlar vatan haini vs. gibi Müslümanlar olarak İnandığımız Yüce Kitabımız bakın ne buyuruyor:

HUCURAT-10-Müminler ancak kardeştirler. Öyleyse kardeşlerinizin arasını düzeltin ve Allah´tan korkun ki Merhamet olunasınız. MÜ´MİN=Amentü´de okuduğumuz şekli ile, İmanın 6 şartına inanan Mü´mindir.                                                     Ehl-i Sünnet Vel Cemaat prensiplerine göre;

 

-Ehli Kıble tekfir edilmez.  -Ben Müslümanım diyene sen Müslüman değilsin denmez.                                                       

-Bir kimsede 99 küfür alameti olsa, 1 Müslümanlık alameti olsa, o kişiye Müslüman muamelesi yapılır.

-Bir kimse hakkında 99 Alim Kafirdir, dese, sadece 1Alim Müslümandır, dese, bir Alim´in görüşüne göre amel edilir.

Hz.Ali  R.A. Haricilere yani Hz Osman R.A. Efendimizi Şehid edenlere dahi Müslüman Muamelesi yaptı.

Günah işlemek kişiyi kafir yapmaz.Her ne kadar Büyük Günah işlerse de.

 

Bu bilgiler ve gerçekler ışığında, sadece bizim grubumuz veya bizim tarikat, veya bizim cemaat veya bizim taraftakiler kardeşimiz, diğerleri ise kardeşimiz değildir, şeklinde inanmak kişiyi şirke sürükler.Çünkü Allah C.C. Mü´minleri Kardeş ilân etmiştir.Bu kardeşlik ana-baba kardeşliğinden ileridir.

 

Bu nedenle insanları bulundukları gruba, tarikata veya bulunduğu Parti´ye göre değerlendirip Müslüman olup olmadığına hüküm veremeyiz. Ben Müslüman´ım diyen herkesi MÜSLÜMAN kabul etmeliyiz.                                                                                                                       Yine Hadis-i Şerif´te Peygamberimiz buyuruyor ki:

 

"Herhangi bir kimse, din kardeşine ´Ey kafir!´ derse, bu tekfir sebebiyle ikisinden biri muhakkak küfre döner.Eğer o kimse dediği gibi ise ne ala.Aksi takdirde sözü kendi aleyhine döner."(Müslim)

"Müslümana sövmek fısktır. Onunla çarpışmak ise küfürdür." (Müslim)    

 

Dünyadaki yer altı ve yerüstü kaynakların yüzde 70´i Müslümanların yoğun olarak yaşadığı bölgelerde.Bu kaynaklara muhtaç olan Emperyalist Ülkeler; bu kaynakları bedel ödeyerek almak yerine, bu kaynakları elinde bulunduran Müslümanları birbirine düşürerek, çok daha ucuza ve düşük maliyetle ele geçirme yolunu tercih ediyor.Bu yolla ayrıca Müslümanlara Silah satarak, aldıkları kaynakları bedavaya getiriyorlar.

Saddam´ı yıllarca İran ve Şii´lerle savaştırdılar. Irak´ta Şii´lere büyük zulümler yaptırdılar.Yine Ülkesindeki Kürt´lere büyük katliamlar yaptırdılar.Kendi Halkı ile arasını açtılar.Büyük kin ve nefret tohumları ektiler. Daha sonra Kürtler ve Şiiler eliyle Saddam´ı devirdiler.

 

Halbuki 15 Ekim 1995 yılında Irak´ta düzenlenen ilginç seçimlerde Saddam Hüseyin bir rakip bulunmaksızın yüzde 99 oy alarak yeniden Irak devlet başkanlığına seçildi. Seçimlerde oy veren herkes ismini seçim sandığında yazdırıyordu. Nitekim 12 Ekim 2002 yılında düzenlenen seçimlerde bu sefer Saddam yeni başkanlık dönemi için yüzde yüz oy aldı.

 

20 Mart 2003 tarihinde ABD, Irak´a saldırdı ve Bağdat´ı uçaklarla bombalamaya başladı. Televizyon ekranlarına çıkan Saddam Hüseyin, Iraklıları vatanlarını savunmaya çağırdı. Halk Saddam´ı dinlemedi.

9 Nisan 2003 tarihinde ABD güçleri elini kolunu sallaya sallaya Bağdat´a girdi ve 24 yıl süren Saddam iktidarına son verdi. Saddam´ın yaptığı katliamların yüzlerce kat fazlasını Irak´lılara yaptı.Kadınlara tecavüz edildi.Çocuklar organ mafyalarınca kaçırıldı.

 

Lütfen ibret alalım. Milleti bölecek, birbirine düşman edecek açıklamalardan kaçınalım.Bugün Türkiye´de aynı senaryo hemen hemen her yıl yapılan seçimlerle yapılıyor.Türk Halkı ikiye bölünüyor ve birbirine düşman ediliyor.