www.haberyorumgazetesi.com

Şerif Gürbaş


CAMİ AVLUSUNA BIRAKSALAR DAHA İYİ

CAMİ AVLUSUNA BIRAKSALAR DAHA İYİ


Büyükşehir Belediye Meclisinde alınan kararla, suyun metreküp fiyatı 1.47 liradan, Büyükşehir`de uygulanan tarifeye yani 2.41`e liraya çıkartıldı. 1 Ocak 2017`de ise, tüm ilçe ve beldelerdeki abonelerin su tarifeleri eşitlenmiş olacak. Aradaki fark, 24 aya bölünerek eşit dilimler halinde faturalara yansıyacak.

Enflâsyonun yüzde 10`lar seviyesinde olduğu ülkemizde suya yapılan bu zam, neredeyse yüzde 100 oranında. Gerekçe ne olursa olsun bu zam kabul edilebilir değil.

Anlaşılan o ki, 30 Mart sonrası İnegöl`ün gelirlerine el koyan, yetmedi hizmet bahanesiyle suya zam yapan Bursa Belediyesi`nin 17 ilçeye bakacak, onların sorunlarını çözecek gücü yok.

Büyükşehir Belediyesi ilçelerden aldıklarına ve zamlara rağmen, halen hizmet edemeyecek kadar kötü durumdaysa, biz İnegöl olarak razıyız, bizi bir caminin avlusuna bıraksınlar. Cami cemaati Büyükşehir kadar İnegöl`e sahip çıkar...

SUYUNUZ BOL OLSUN

İnternette araştırdım, eski yeni hangi şehirde su zammı yapılmışsa karşıma çıktı. Ortaya çıkan tablo şu, Belediye Başkanı hangi partiden olursa olsun, su zamlarını haklı gerekçelerle savunurken, muhalefet ise sözde halkı düşünerek, su zamlarına karşı çıkıyor.

Meselâ CHP`li İzmir Belediyesi bütçeyi arttırıp daha iyi hizmet vermek bahanesiyle suya zam yaparken, muhalefetteki AK Partililer buna karşı çıkıp ret oyu veriyorlar. Antalya`da ise AK Partili Belediye suya aynı gerekçelerle zam yaparken, bu kez CHP`liler karşı geliyor. Yani nereden baksan tutarsızlık, nerden baksan...

Bursa`da ise durum daha da ilginç. Bursa`da su zammını yapan AK Partili belediye. Zamma karşı gelmesi gereken ise CHP ve MHP, ama onlarda evet demiş su zammına.

Evet, muhalefettekiler ret verse de, sonuç değişmeyecekti ve suya zam kararı oy çokluğu ile kabul edilmiş olacaktı. Ama halkın asla razı olmayacağı orandaki bir su zammına muhalefetin karşı çıkması ret vermesi gerekirdi. Bu muhalefet olmanın ruhunda var. Hele yüzde 97 oranında, zulüm derecesinde yapılan bir zammın, hiç bir şekilde kabul edilebilir tarafı yok.

Sonuç itibarî ile büyükşehir yasasının ilk kazığını iktidar ve muhalefetin eliyle yemiş olduk. Pardon içmiş olduk. Suyunuz bol olsun...