www.haberyorumgazetesi.com

M.Kurşunoğlu


ÇARESİZLİĞE BİR ÇÖZÜM BULUNMASI LAZIM!


Geçen hafta deplasmanda yendiği Sancaktepespor galibiyetiyle basının odak noktası olan İnegölspor, içeride oynadığı Eyüpspor maçını 1-0 kaybetti.

Takım istikrarını bir türlü yakalayamayan Bordo-Beyazlı ekip, her hafta çizdiği değişik şekillerle taraftarının da kafasını karıştırıyor. Uzun zamandır taraftar bazında aramızın kötü olduğu Eyüpspor, İnegöl´e taraftarından yoksun olarak geldi. Ama İnegölspor taraftarı ise Eyüpspor´a nazire olsun diye hem stadı doldurdu, hem de 90 dakika boyunca takımlarını canı gönülden desteklediler. Bu duyarlı davranışlarından dolayı Efsane Maraton lideri Tevfik Taşkın´ı ve taraftar gurubunu tebrik ederim. Çok takımın arayıp ta bulamadığı taraftarımızın kıymetini maalesef bizim İnegölspor´lu Futbolcular - Teknik Heyet  ve Yönetim Kurulu bir türlü benimseyemedi.

Sayın Futbolcu kardeşlerim - Teknik heyet ve Yönetim Kurulu üyeleri; Bu beceriksizliğe bir çare üretmeniz gerekli. Bu takım uğruna canını feda eden, sahasında olsun, deplasmanda olsun 90 dakika boyunca destek veren büyük İnegölspor taraftarının hakkını ödeyemezsiniz. Böyle vefakar taraftarı hayal kırıklığına uğratmaya hiçbirinizin hakkı yok! Umarım bu söylediklerimi kulak ardı etmezsiniz. 

         Bu kadar değişik bir tablo çizen İnegölspor, Eyüpspor ile oynadığı maçı ve haftaya deplasmanda oynayacağı Ankara Demirspor maçını da kazanarak ikinci devreye rahat girmek istiyordu, ama evdeki hesap çarşıya uymadı. Hava ve futbol oynamaya müsait saha zemini, seyircisi bol bir karşılaşma, ama İnegölspor´un futbol olarak ortaya koyduğu hiç bir şey yoktu. Rakibi Eyüpspor ise adeta 95 dakika futbol dersi verdi. Gerçekten ben İnegölspor´lu futbolcuları anlamakta zorluk çekiyorum. Bu kadar basiretsiz ve beceriksiz bir futbol nasıl oynuyorlar akıl sır erdiremiyorum. Tüm takımda bir kişi yok´ki mücadele etsin, top yapsın, rakibini kovalasın, oyuna emek versin, adeta hepsinin üzerine ölü toprağı serpilmiş gibi hareket ediyorlar. 

        Rakip kalecinin ilk defa topla buluştuğu dakika 12. dakika olursa, 12 dakika içerisinde de kendi kalende 4 tane ciddi gol pozisyon görürsen, o zaman bu İnegölspor defansından - orta sahasından ve forvetinden ne bekleyebilirsin. İşte böyle başlayan bir karşılaşmadan da ancak mağlup olarak ayrılabilirsin. Zaten artık içerideki maçlarda mağlup olmak sürpriz değil, galip gelmek sürpriz olur. Çünkü iç saha mağlubiyetlerine artık alıştık. İkinci yarıda çok ciddi deplasmanlarımız var. Kafa takımların hepsine biz gideceğiz, bunlarla oynadığımız hiçbir maçı içeride kazanamadık. İçeride kazanamadığımız maçları dışarıda nasıl kazanırız onu bilemem! İlk yarı boyunca ev sahibi olma avantajımızı bir türlü kullanamadık. Maçın kısa özeti Eyüpspor 1 gol attı, 3 puanı kaptı.