www.haberyorumgazetesi.com

Şerif Gürbaş


CERRAH İSTİFA ETMELİ Mİ?

.


İnegöl Gazeteciler Derneği´nin Ramazan sohbetleri programına katılan Kent Konseyi Başkanı Haydar Cerrah, yaptığı açıklamalarla AK Parti´de âdeta deprem etkisi yaptı.

Konuşmasında İnegöl´deki eksiklikleri ve sıkıntıları anlatan Cerrah, birçok AK Partilinin söylemek isteyipte söyleyemediği, ya da kapalı kapılar ardında ifade ettiği sözleri cesurca dile getirdi.

İnegöl´ün Bursa ve Ankara´daki siyasî ayağının çok zayıf olduğunu söyleyerek, iktidara göndermede bulunan Cerrah, Başkan Aktaş´ı zor durumda bıraktı.

Partili büyüklerin gereğini yap dediği Başkan Aktaş, 30 yıllık İmam Hatipli arkadaşı Haydar Cerrah´a basın aracılığı ile ayar vermeye çalıştı. Ancak Başkan Aktaş´ın durumu kurtarmaya yönelik açıklamaları kimseyi tatmin etmedi.

AK Partililerin Aktaş´tan asıl beklentisi, Kent Konseyi´nin başına getirdiği Haydar Cerrah´ı görevinden istifa ettirmesi. Bu konuda Aktaş 30 yıllık arkadaşına kıyar mı bilemiyorum

Ama bence Haydar Cerrah, istifa etmemeli, varsa baskı direnmeli. Çünkü Haydar Cerrah, AK Partili birçok siyasetçinin açık dile söyleyemediklerini yüksek sesle dile getirerek doğru bir iş yapmıştır.

Bugün sokağa çıkıp kime sorsak, İnegöl´ün Büyükşehir´den yeterince hizmet alamadığını söyleyecektir.

Zira sokaklarımız asfalt yerine yama yapılmaktadır. Ara sokaklar ve özellikle sanayi çöp içerisindedir ve hizmetler ağır aksak yürümektedir. Vaat edilenlerin hiçbiri bugüne kadar gelmiş değildir. Bütünşehir İnegöl´deki yaşam kalitesini arttırmadığı gibi, İnegöl´deki yaşam şartlarını zorlaştırmıştır. Bu sebeple Bursa´dan hizmet gelmediğini söylemek kadar daha doğal bir şey olamaz.

Bana göre Haydar Cerrah kasti filan aşmamıştır. Cerrah, taşı gediğe koyarak, AK Partililerin bile ifade etmekten çekindiklerini açık yüreklilikle ifade etmiştir.

Aktaş´ın, Haydar Cerrah ile ilgili yaptığı sözde sert açıklama ise bana göre danışıklı dövüştür. Aktaş, partili büyüklerin kendisine "gereğini yap" dediği şeyi yapmış ve günü kurtarmaya çalışmıştır. Hatta açıklamasından önce Haydar Cerrah´a, " birazdan sana sallayacağım" sakın yanlış anlama demiş bile olabilir.

Zira Haydar Cerrah ile Alinur Aktaş 30 yıllık arkadaştır. Aynı camianın insanıdır. Aile dostudur.  Cerrah, ayrıca göreve gelir gelmez, Aktaş´ın 12 yılda çözemediği kaldırım işgalini sonlandırarak, önemli bir sorunu ortadan kaldırmıştır. Yine önemli sosyal aktivitelere imza atarak, İnegöl Belediyesi´ne dolayısıyla Başkan Aktaş´a puan kazandırmıştır.

Hülasa, tüm bu yaşananlar göstermiştir ki, AK Parti´yi eleştirenin kimliği, vasfı, yada makamı hiç önemli değil. İmam Hatipli de olsa, AK Partili de olsa doğruyu söyleyen dokuz köyden kovuluyor...