www.haberyorumgazetesi.com

Şerif Gürbaş


CHP KADIN KOLLARINDAN BİR KINAMA DAHA BEKLİYORUM

CHP KADIN KOLLARINDAN BİR KINAMA DAHA BEKLİYORUM


AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin,  partililere yaptığı konuşma sırasında, “Başbakana dokunmak ibadettir” demiş ve tüm ulusal medya da gündem olmuştu. Uzun süre konuşulan bu sözler, zaman zaman muhalefetin diline dolanmakta ve iktidarı eleştirirken gündeme getirilmekte.

Ancak Hüseyin Şahin’in Başbakan için söylediği bu sözlere rahmet okutacak, daha edepsiz ve iğrenç olanları da var. Tabi bu sözleri bir CHP’li söyleyince maalesef gazeteler ve gazeteciler görmezden geliyor.

Bu edepsiz ve iğrenç sözleri sarf eden CHP Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan. Yıldıray Sapan, ulus devletin tek sigortası olarak gördüğü CHP Eski Genel Başkanı Deniz Baykal için, "O siyasetin bir tanrısıdır. Allah uzun ömür versin ki, güvencemiz olsun.”demişti. ama AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin kadar gündeme getirilmemişti.

Deniz Baykal’ı adeta tanrılaştıran Milletvekili Yıldıray Sapan, geçtiğimiz günlerde Gezi Parkı eylemcilerine palayla saldıran Sabri Çelebi`nin mahkemece serbest bırakılmasını Twitter hesabından eleştirirken de, ``Biri çıkıp Sümeyye`nin (Başbakan’ın kızı) kıçına palayla vursa ne olurdu acaba?`` diye yazmış.

Milletvekili Yıldıray Sapan Başbakanın kızı Sümeyye için sarf ettiği bu sözleri için özür dilemiş olsa da, konuyla ilgisi olmayan bir bayanı hedef alması kabul edilebilir bir durum değil.

Ben şimdi CHP milletvekili Yıldıray Sapan’ın bu iğrenç sözlerine, CHP İnegöl kadın kollarlından kınama daha bekliyorum. Niye bekliyorum zira, CHP kadın kolları geçtiğimiz günlerde AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan’ın, TBMM’de görevli kadın gazetecilere sarf ettiği terbiyesiz sözleri, basın açıklamasıyla kınamışlardı.

Cumhuriyet Halk Partisi İnegöl Kadın Kolları Başkanı Nebahat Yılmaz, AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan’ı kınarken aynen şu sözleri sarf etmişti. “Cinsiyetçi söylemlerden kaçının, üzerimizden siyaset yapmayın, her türlü şiddetten vazgeçin ve önemli bir şey daha; kadın üzerinden küfürlerden vazgeçin. Kadın gazetecilere söylenen saygısız, seviyesiz sözleri şiddetle kınıyor, en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyoruz”

Şimdi Aynı CHP Kadın Kollarının, kendi milletvekilleri Yıldıray Sapan’ın, cinsiyetçi söylemleri, kadınlar üzerinden yaptığı siyaseti ve küfürü kınamaları gerekiyor. Eğer kendi milletvekillerini de aynı sözlerle kınayabilirlerse, ne kadar samimi olduklarını anlayacağız ve takdir edeceğiz.