www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Şerif Gürbaş


CHP´NİN GEÇMEYEN KARIN AĞRISI


1950´li yıllarda tek parti hükümeti olan CHP´nin, Müslümanlara çektirdiklerini asla inanmazdım, şimdiki CHP´lilerin yaptıklarına ve söylediklerine şahit olmasam.

Atatürk´ün kurduğu, şuan Türkiye´nin 2. büyük partisi konumunda olan CHP´nin, Müslüman Türk Milletinin inancını hazmedememesi gerçekten kabul edilebilir değil.

Üzülerek söylüyorum; Bazı CHP´lilerin dinleri laiklik, kıbleleri anıtkabir olmuş. Atatürk´ü ise adeta peygamber gibi görenler var. O´nun devrimlerini yaşatacağız diye,  İslam´a dil uzatıp, dinden çıkanlar var.

Türk halkının inancı olan İslam´a hep öcü gibi bakan, inancını yaşayan insanlara hiçbir zaman saygı göstermeyen, onlara yobaz ve gerici gözüyle bakan CHP zihniyetinin,  iddia ediyorum; bu kafayla iktidar olması asla mümkün değildir. Yüce Allah´ın emir ve yasaklarının uygulanmasını sürekli tartışma konusu yapan bir zihniyetin zaten muvaffak olması düşünülemez.

CHP´nin iktidar şansı ancak halkın inancına saygı duymasıyla mümkündür. Ancak CHP zihniyetinin bitmek bilmeyen inanç düşmanlığına her gün bir yenisi ekleniyor.

Geçtiğimiz aylarda AGD tarafından halk otobüslerine verilen ?Cuma namazı saatinde alışveriş haramdır? şeklindeki ilana sosyal medyadan ağza alınmayacak hakarette bulunan CHP zihniyetine, dünde ilçe başkanı Halil Büyükışıklar´ın tesettür konusunda sarf ettiği sözler eklendi.

Büyükışıklar, hükümete ve yerel yönetime yönelik muhalif sözlerin arasına başörtüsü hazımsızlığını sıkıştıştırarak adeta baltayı taşa vurmuş.

İlçemizdeki bazı islami dernek ve vakıfların bilboardlara verdiği tesettür ile ilgili mesajı çağdışı bulduğunu ifade eden CHP´li Büyükışıklar, hazımsızlığını ?Hırsızlık yapmak, kul hakkı yemek, yalan söylemek, çocuklara ve kadınlara cinsel taciz ve eziyet etmek, kutsal kitabımızla ve dinimizle alay etmek, insanları benden olan veya olmayan diye ayırmak, terörü kendi geleceği için kullanarak 7 Haziran´dan bu yana 500 şehit vermek, tarzmıdır yoksa farz mıdır??sözlerinin arasına gizlemiş.

Evet CHP ilçe başkanı Halil Büyükışıklar´ın islamın bir emri olan tesettürü fikren ve fiilen kabul etmediğini biliyorum.

Ancak Büyükışıklar iyi bilmeliki, millete rağmen siyaset yapılamaz. Şayet İnegöl gibi sağ ve muhfazakar bir ilçede partisinin oylarını yükseltmek iddasındaysa, öncelikle insanların inançlarına saygı duymayı öğrenmeli.

İnegöl´deki bilboarlar herkese açık. Büyükışıklar´da inandığı ve yolundan gitmekten büyük keyif aldığı Atatürk´ün devrimlerini övücü ve yüceltici ilanlar verebilir. Ya da iktidara hırsızlık ve taciz göndermesinde bulunabilir. Ancak inançlarla ilgili karın ağrısı devam ederse, yok olup gidecektir, demedi demeyin.