www.haberyorumgazetesi.com

Şerif Gürbaş


ÇÖZÜM SÜRECİMİ DEDİNİZ?

ÇÖZÜM SÜRECİMİ DEDİNİZ?


Duble yollar, hastaneler, hava limanları, üniversiteler, teknolojik gelişmeler, GSMH`nın yükselmesi, özgürlükler vs. tüm bunlar AK Parti iktidarında bu ülkeye kazandırılan kayda değer hizmetler. Hepsine eyvallah.

İktidarın yaptığı güzel hizmetlerin yanında, eleştirecek tarafları da azımsamayacak kadar çok.

Ancak içeriğini kimsenin bilmediği, iktidarın sadece adını zikrettiği bir çözüm süreci var ki, şimdi sizlere tüylerinizi diken diken edecek bazı hususları paylaşacağım.

Paylaşacaklarımın kaynağı, 30 yıla yakın Rahmetli Erbakan`ın özel kalemi olarak görev yapan Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Karaman.

Önceki gün gazete ziyaret ettiler kendisinden ve engin siyasi birikiminden istifade ettim. Çözüm sürecinin tehlikesine dikkat çeken Karaman çok önemli anekdotlar anlattı.

AK Parti`nin Güneydoğulu bir milletvekilinin oğlu ile diyaloğunu anlatan Karaman, "Kendisi avukat. Kendi aşireti ile PKK`lı birinin arazi davasında mahkemeye girmiş, Davayı kazanmış. Karşı tarafta PKK`lı olduğu için davayı KCK`ya götürmüş. KCK kendi mahkemesinde tapunun, KCK`lı ya verilmesine karar vermiş. KCK`lı mahmeye gelip, Ben bu davayı KCK mahkemesinde kazandım siz bu davayı burada göremezsiniz demiş. Tapu müdürü de aynı şekilde ben bu işlemi yapamam. Canımdan olamam demiş"

İkinci kıssa; PKK`lılar yerel seçim öncesi köy köy gezip başka partilere oy verirseniz, ailenizden birini askere alacağız diye tehdit etmişler. Daha sonra SP Ağrı Belediye Meclis Üyesi adayının yeğenini kaçırıyorlar ve 250 bin TL para istiyorlar. 80 bin liraya pazarlık edilmiş ve nerede vereceklerini söylenmiş. Sonra Vali`ye çıkıp biz 80 bin liraya anlaştık, şu saatte şurada adamı çevirin alın demişler. Vali, "çözüm süreci var, biz bu işe müdahale edemeyiz". Adam "o zaman biz de onların üst düzet yöneticisini kaçıracağız, köyde ahıra bağlayacağız" deyince Vali, "o zaman müdahale ederiz, çünkü çözüm sürecine zarar verir" demiş.

Yani çözüm süreci böylesine tehlikeli bir şekil almış. Günlerdir canbaza bak canbaza diyerek, milletin kafasını paralel yapıyla meşgul eden iktidar, diğer yandan Güneydoğu`da paralel devleti kuran PKK`lılara göz yummakta.

İnşallah tüm bunların hepsi komplo teorisidir diyeceğim, ama görünen köy kılavuz istemez. Bugün Cizre`de yaşananlar, yukarıda anlattıklarımı destekler nitelikte. Allah sonumuzu hayreylesin...