www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Şerif Gürbaş


Cumhurbaşkanı ararsa?


 

Dün vatandaşların çağrısı üzerine muhabir arkadaşımızla birlikte Edebey Mahallesi´ne gittim.

Edebeyliler, 2 yıldır asfaltlanmayan buzhane yolunun tırların devrilme tehlikesi yaşamasına ve çamura saplanmasına neden olduğundan şikayet ettiler.

Mahalle sakinlerinden bir vatandaş ise öylesine dolmuş ki, asfalt meselesi üzerinden AK Parti´ye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan´a adeta öfke kustu.

AK Partililerin kendilerini kandırdığını iddia eden öfkeli vatandaşın isyan dolu konuşmasında haklı olduğu kadar, haksız ve gereksiz sözleri de vardı.

Şahsen gidip görmesem inanmazdım. Gerçekten Edebey´de üreticinin malını koyduğu buzhane yolu çamur deryası. Hele yapımına başlanan köprü tam bir fiyasko. O nasıl bir mühendislik harikasıdır öyle yarabbi.  O köprüyü tasarlayan şayet bir mühendis ise hemen diplomasını yırtıp atsın. Allah aşkına o koca tırlar o daracık yolda nasıl ilerleyecek ve o köprüden manevra yapıp nasıl dönecek birisi bana izah etsin. Yani mahalle sakinleri köprü ve yol ile ilgili tepkisinde yüzde yüz haklı. Bu sorun derhal çözülmeli.

Ancak asfalt sorununu bahane edip, iktidarı suçlamak ve akabinde Cumhurbaşkanı Erdoğan´a çatmak abes oldu.

Zira Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın başbakanlığında bu ülkeye binlerce km duble yol yapıldı. İktidar, çözüm sürecinde ve cemaat meselesinde yanlış politikalar izlemiş olabilir,  ancak bu ne HDP ve PKK´nın, ne de cemaatin masum olduğunu göstermez.

Yani orada İnegöl Belediyesi´nin yapmadığı ya da yapmakta geciktiği 300 metrelik yol için iktidarın suçlanmasını gereksiz ve anlamsız buldum.

Öfkeli vatandaşın Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti hakkında söylediği kem sözlere sebep asfaltlanmayan 300 metrelik yol.  Yani belediye için iki saatlik bir iş.

Şimdi ister misiniz Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisine ve AK Parti´ye ağır sözler sarf edilmesine neden olan İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş´ı arayıp hesap sorsun.

Bence Sayın Erdoğan hiç aramasın, zira İnegöl Belediyesi´nin d kendisine vereceği cevap belli. Edebey bizim sorumluluk alanımızda değil.