www.haberyorumgazetesi.com

Şerif Gürbaş


DANANIN KUYRUĞU KOPUYOR!


 

7 Haziran genel seçimleri için geri sayım sürüyor. Heyecan dorukta. Partiler bugün kesin olmayan geçici listeleri YSK`ya teslim edecek.

Bursa`dan 18 isim TBMM`de yer alacak. Kimler 25. dönem de Ankara`da görev alacak, buna yüce Türk milleti karar verecek.

Milletvekilliğine aday adayı olanlar günlerdir koşturuyor. CHP ilk kez ön seçimle milletvekili adaylarını belirledi. İnegöl`de oy oranı düşük olan CHP`de, 4 aday adayından biri olan Kurşunlu Belediye Eski Başkanı Erkan Dönmez 14.sıra milletvekili adayı olarak isteye girebildi. Erkan Dönmez`in seçilme ihtimali sıfır.

Bursa`da toplamda 240 civarında aday adayı olan AK Parti`de ise İnegöl`den 10 isim milletvekili aday adaylığı için başvuruda bulundu.

AK Parti`de mevcut milletvekili Hüseyin Şahin`in yanı sıra, eski milletvekili Sedat Kızılcıklı, eski ilçe başkanı Bülent Temelli, il yöneticileri Ayhan Salman ve Serpil Şahin ile İNGAZ Müdürü Faruk Coşkun ve AK Parti genel merkezinde görev yapan Hasan Aydın, ilçe halkının yakinen tanıdığı isimler arasında yer alıyor.

 Uzun ve yorucu TBMM mesaisinin ardından dün soluğu İnegöl`de alan Milletvekili Hüseyin Şahin`in oldukça neşeli olduğu gözlendi. Şahin`i keyifli ve moralli görenler, "Ankara`dan işi bitirmişte gelmiş" yorumunu yaptı.

MHP`de ise ilçe halkının yakinen tanıdığı iki isim var. Bir dönem ilçe başkanlığı da yapan Hasan Toktaş ile daha önce iki kez belediye başkan adayı olan Fikret Fidan, MHP listesini zorlayan iki isim olarak göze çarpıyor. Toktaş ve Fidan`ın listede ilk 6 içerisinde yer alması bekleniyor.

7 Haziran seçimlerinin en hareketli partisi ise hiç şüphesiz Saadet Partisi. Günler öncesinden sahaya inen partililer, vatandaşlarla buluşuyor ve istişarelerde bulunuyor.

 Saadet Partisi`de meclisteki diğer partiler gibi aday bolluğu yaşayan partiler arasında. İttifak arayışında olan Saadet Partisi`nin BBP ile seçimlere girmesi bekleniyor.

Türkiye`de son 10 günde yaşananlara baktığımızda bir takım derin güçlerin, milletin keyfini kaçırmaya çalıştığına şahit olmaktayız.

Ülkenin huzurunu bozmaya çalışanlara hangi siyasi parti mensuplarının sahip çıktığı apaçık ortada. Şu iyi bilinmeli ki, millet açta olsa açıkta olsa, ülkeyi kaosa sürükleyecek bir takım girişimlerde bulunan ve onları destekleyen siyasî partilere geçit vermeyecektir.

İktidarı zayıflatmak amacıyla bir takım güçler tarafından organize edilen eylemler ve cinayetler, bana göre  iktidarın ekmeğine yağ sürmekte ve oylarını daha da kemikleştirmektedir.

Hiç kimse seçimleri kaybettikten sonra komplo teorilerinde bulunmaya, seçimi kazanan partiye "yok oyları çaldılar, falan oldu filan oldu" diyerek çamur atmaya da kalkışmasın. Millet hizmet etmeye çalışanın da, çamur atmaya çalışanın da farkında. 

Farkında olmayanlar ise her zamanki gibi fırıldak çevirmeye devam ediyor. Bu fırıldaklara cevabımı rahmetli BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu`nun tarihe geçen şu cümlesiyle yanıt vermek istiyorum. "1 saniyesine hakim olamadığınız dünya için fırıldak olmaya gerek yok"