www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Şerif Gürbaş


DEDİKODULARA VE İFTİRALARA CEVAP

DEDİKODULARA VE İFTİRALARA CEVAP


Kamuoyunda medya ile ilgili yıkılması çok zor olan bir önyargı var. Eğer bir medya kuruluşu ya da bir gazeteci, bir şahsın yada kurumun lehinde yazıyorsa, kesin ondan nemalanıyordur, yok aleyhinde yazıyorsa maması kesilmiştir.

 

Bu ön yargının oluşmasına sebep olan medya kuruluşları ya da gazeteciler yok mu, elbette var. Bu tip medya kuruluşları yada gazeteciler, nemalandıkları makamı yada kurumu beslendikleri sürece korurlar ve kollarlar. Ne zaman mamaları kesilir işte o zaman her türlü iftirayı ve karalamayı yaparlar. İlçemizde de herkesin malum olduğu üzere, bu tip medya kuruluşu ve gazeteciler var.

 

İşte son dönemde kamuoyunda en çok konuşulan konulardan biride, Haberyorum Gazetesi ile İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş arasında yaşanan gelişmeler.

 

Özellikle 3 ay öncesine kadar kendisini savunduğum İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı şimdilerde eleştiriyor olmam; “Gördünüz mü bak, maması kesildi nasılda muhalefet ediyor” şeklinde bir dedikoduya dönüştü.

 

Bu aslında bir dedikodu değil, hem şahsıma, hem de gazetemize atılan çirkin bir iftiradır. Şahsen ben köşe yazılarımla 3 ay öncesine kadar İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı savunduysam, bunun sebebi kendisine yönelik malum gazete ve gazetecilerin kuru ve asılsız iftiralarıdır. Açıkçası bu iftiralar aynı gazete ve gazeteciler tarafından tekrarlanmış olsa, ben yine Alinur Aktaş’ı savunur ve kollarım.

 

Benim yazılarımı takip edenler, Aktaş’ın şahsını değil, hizmetlerini eleştirdiğimi gayet açık ve seçik göreceklerdir.

 

Ben hiçbir zaman Alinur Aktaş ile ilgili asılsız bir iddiada bulunmadım, belden aşağı yazı yazmadım.  Ben kesinlikle geçmişteki mal varlığıyla bugünlü mal varlığını masaya yatırıp kıyaslamadım. Ben hiç bir zaman Aktaş’ın hizmet alanı dışındaki işleriyle ilgili makamını eleştirmedim. Hele zekâsını, nefsini ve Allah ile kendisi arasındaki ibadetlerini asla sorgulamadım.

 

Ben Alinur Aktaş’ı Müslümanlar katledilirken, festival ve eğlenceleri ertelememesini eleştirdim. Ben fakir fukara ailelerle aynı sofraya oturup yemek yiyen, bunu da basınla paylaşmayarak mütevazilik gösteren Alinur Aktaş’ın, nasıl olurda belediye kanalıyla yapılan yardımları ağalık psikolojisiyle dağıtır hale geldiğini sorguladım. Ben 10 yıllık görev süresinde yaptığı onlarca irili ufaklı projelerin, yetersiz olduğunu ve kamuoyunda tartışılır olduğunu dile getirdim.

 

Ben tüm bu eleştirileri yaparken, hem ortağı olduğum Haber Yorum Gazetesi ile İnegöl Belediyesi’nin, hem de şahsımla Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın arası, en az diğer medya kuruluşları ve gazeteciler kadar pozitifti.

 

Biz asla nemalanmadığımız için İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın şahsını yada hizmetlerini eleştirmedik, eleştirmiyoruz, eleştirmeyizde.. Ama İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, kendisini eleştiren gazetemize ve şahsıma tahammül edememiş, hatta siyasi geleceğinin eleştirilerimiz nedeniyle tehlikeye düştüğüne inanarak, tüm ilişkilerini dondurmuştur. Bu kendisinin kişisel kararıdır.

Sözün özü; Haber Yorum Gazetesi “İnegöl Belediyesi’nden nemalanamadığı için eleştiri yapıyor” iddiası,  en başta dediğim gibi kuru bir iftira ve yanılgıdır.

 

Şahsımı gerek sosyal medyada, gerekse ulu orta dedikodu ve iftiralarla hedef alanlar şunu iyi bilsinler; Şerif Gürbaş her türlü baskıya, tehdit ve ambargolara rağmen, İnegöl’ün sorunlarını dile getirmeye ve tüm cesaretiyle gazetecilik yapmaya devam edecektir.