www.haberyorumgazetesi.com

M.Kurşunoğlu


DEĞİŞEN BİRŞEY YOK

İnegölspor 2019-2020 futbol sezonunun 2. maçında taraftarıyla buluştu. Geçen hafta Kırklareli deplasmanında rakibiyle berabere kalarak deplasman´dan 1 puan getiren Bordro - Beyazlılar, geçen sezon 3. Lig´te şampiyon olup 2. lige gelen Yeni Çorumspor´u ken


        İnegölspor takım oyunundan uzak bir oyun sergiledi. Maça 4-3-3 sistemiyle başlayan İnegölspor´da, defans hattındaki; Kaleci Şener eski formundan çok uzak, öndeki dörtlü Enes Bayır - Yasin Görkem  - Bilal Özdemir - Gökhan Kurumuş çok ağır kalıyor ve orta sahaya katkıları hiç olmuyor. Orta sahada bulunan Cumhur Yılmaztürk - Niyazi Batuhan Salman - Hacı Mustafa Karabulut aldıkları bütün topları ikili mücadelede rakiplerine kaptırıp gol bölgelerinde bulunan Cengiz Ötkün - Muharrem Ozan Çağlar ve Ali Kemal Yükseler´e, ciddi anlam gol pozisyonları yaratamadılar, İnegölspor´un golü de rakip takım oyuncusu Ertuğrul´un ters vuruşundan kendi kalesine atmasıyla geldi. Hal böyle olunca da gol yollarında sıkıntı yaşayan bir İnegölspor vardı sahada. Her ilk yarıda da 10´ar dakika 3-4 pozisyon son 35 er dakikalarda kendi sahasından çıkamayan bir İnegölspor izledik. ´´Anlayacağınız İnegölspor bal vermeyen arı gibi´´

        Ligin ilk iç saha karşılaşmaları bütün takımlar için her zaman zor olmuştur. Seyircinin önüne ilk defa çıkacak sporcular için karışık duygular eşliğinde konsantrasyon sorunu ister istemez yaşanıyor. İsmail Güldürenin her zaman dile getirdiği gibi ´´ Geçen sezon İnegölspor, kendi iç sahasında kaybettiği puanlardan dolayı belki Playoff´u kaçırdı. Bizim bu seneki önceliğimiz iç sahadaki bütün maçları kazanabildiğimiz kadar kazanmak istiyoruz´´ temennileri maalesef daha ilk maçta gerçekleşmedi.

        Böyle devam ederlerse de hiç olmaz! İsmail Güldüren´in sporcularına; Topa sahip olmanın galibiyet için yeterli olmadığını, gol bulmak için de kaleye şut çekmek gerektiğini öğretmesi lazım. Soruyorum; Maç boyunca kaleyi bulan kaç şutumuz oldu? Bu da kaçar mı dediğimiz kaç pozisyon vardı? İnegölspor taraftarı 96 dakika hiç susmadı. Rakip takımın gol attığı dakikalarda tribünler arasında ufak tefek tatsızlıklar olsa da centilmence geçen bir karşılaşma oldu. Hoş geldiniz tezahüratlarıyla karşılanan Çorumspor seyircisinin maçı mağlup bitirmemize rağmen, centilmence uğurlanması da, İnegölspor taraftarlarının hanesine artı olarak yazılmasıydı.

        Önümüzdeki hafta içeride oynayacağımız Sancaktepespor maçını kazanarak, ligdeki gidişatımıza yön vermek dileğiyle, Saygılar sunarım.