www.haberyorumgazetesi.com

Şerif Gürbaş


DEMİREL YAŞIYOR MU?


Yerel seçimler öncesi hatırlayacak olursanız, özellikle İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve dönemin ilçe başkanıBülent Temelli, bütünşehir yasasının güzelliklerinden ve artılarından bahsederken, muhalefet partilerinin temsilcileri ve bazı gazeteciler, bütünşehir yasasının İnegöl´e hizmet yerine külfet getireceğini, su, ulaşım vergi vs. birçok kalemde yüzde yüzlük artışlar olacağını anlattı durdu.

30 Mart sonrası Bursa´nın merkez ilçesi olduk. 17 merkez ilçe olan Bursa´nın gözünde 3 bin nüfuslu Harmancık ne ise İnegöl´ümüzde aynı.

İnegöl´ümüz Bütünşehir yasasının yürürlüğe girmesiyle adeta menopoz dönemine girdi. Yani geçmişte eleştirdiğimiz belediye hizmetlerini, merkez ilçe olduktan sonra mumla arar hale geldik.

Tabi İnegöl´ün kötü yönetilmesi, sorunların her geçen gün artarak büyümesi nedeniyle, ilçe halkının şikayetleri her geçen gün artmaya başladı. Yerel yöneticilere ulaşmakta güçlük çeken ilçe halkı, sesini duyuracak mecra aramaya başladı.

Ancak İnegöl´de gazetemiz ve şahsım dışında vatandaşların sorunlarına eğilen gazete ve gazeteci yok. Hatta bazı gazetecilerin muhalif haberleri yapmam için benden ricada bulunduğu dahi oluyor.

Yine CHP İlçe Başkanı Halil Büyükışıklar ile MHP İlçe Başkan Vekili İrfan Bayram son zamanlarda ilçe halkının sorunlarını en çok dile getiren, muhalefet temsilcileri olarak göze çarpmakta.

Yaşanan sorunların bir numaralı muhatabı olarak kabul edilen İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise eleştirilerden en çok nasibini alan kişi.

Başkan Alinur Aktaş, gerek şahsım, gerekse de muhalefetin sert eleştirileri karşısında yalnızları oynuyor. Etrafında kendisine sahip çıkacak partili bulamayan Aktaş, eleştiriler karşısında çoğu zaman sessizliği tercih ediyor, cevap verdiğinde ise kırıp döküyor.

Halbuki Alinur Aktaş, son seçimlerde yüzde 50´nin üzerinde oy almış, 3 dönem seçim kazanmış önemli bir isim. 

Başkan Aktaş´a sahip çıkması gereken isimlerin başında ilçe başkanı Adem Demirel geliyor. Ancak Adem Demirel´in onca muhalefete rağmen başkan Aktaş´a arka çıkmaması,parti teşkilatlarında şaşkınlığa ve tepkiye yol açıyor.

Şuan İnegöl sokaklarında ?AK Parti İlçe Başkanı Kim?? diye sorulsa iddia ediyorum, yüzde 95´i bu sorunun cevabını veremez.

İlçe Başkanı dediğin görev yaptığı şehrin sorunlarına, kurumlarına ve teşkilatınahakim olmalı. Muhalefetin yaptığı sert eleştirilere gerektiğinde çıkıp cevap vermeli. Partisine yada Belediye başkanına yönelik eleştirileri çıkıp göğüslemeli.

Ancak Sayın Adem Demirel´in yaşayıp yaşamadığı, yada görevinin başında olup olmadığıyla ilgili gerçekten büyük bir endişe var. Ben bu köşeden şahsına sormak istiyorum Adem Bey yaşıyormusunuz,yaşıyorsanız görevinizin başındamısınız?