www.haberyorumgazetesi.com

Şerif Gürbaş


DİLSİZ ŞEYTANLAR!

İnegöl´ün son 10 yıllık ticari ve siyasi geçmişini masaya yatırdığımızda bir takım müteşebbislerin ve bir takım muhteremlerin ekonomik olarak alıp başını gittiğini görürsünüz.


Üretim yapan, birşeyler alıp satan yani ticaret yaparak zenginleşen işadamlarına ve müteşebbislere diyecek lafım yok.

Ancak hasbel kader siyasete girmiş ve makam sahibi olmuş bazı muhteremlerin son 10 yılda hatırı sayılır derecede kodamanlaştığına şahit olunca, insanı ister istemez bir düşünce alıyor.

Daha düne kadar bisikletle gezenlerin bugün son model araçlara binmesini, kerpiç evlerde oturanların villalarda sefa sürmelerini açıkçası ibretle izliyorum.

Standartların üzerinde yaşam süren bu muhteremlerin adıkları maaşlarını incelediğimizde zaten akıllar duruyor.  Zira aldıkları maaşlarla bu derece şaşalı hayat sürmeleri ve bu mal varlıklarını elde etmeleri mümkün gözükmüyor.

?Karpuz yata yata büyür? misali sürekli büyüyen bu zatlar kimler derseniz, bu sorunun cevabını İnegöl´ün son 10 yıllık siyasi geçmişine bakarak bulabilirsiniz.

Karpuzun büyümesi için lazım olan suyun başında olan bu muhteremlerin,  siyasete girdikten sonra nasıl büyüdüklerinin ve nasıl irileştiklerinin mutlaka araştırılması lazım.

Bu muhteremlerin makam ve mevki sahibi olduktan sonraki kazanımlarının ve sürdürdükleri şaşalı hayatların gerçekten aldıkları maaşla mümkün olmayacağı aşikâr iken, birlerinin de kalkıp, ?Ya Arkadaş bu arabayı, oturduğun bu villayı hangi parayla aldın, bu sükseli hayatı nasıl hangi parayla karşılıyorsun?deme cesaretini gösterememesi da ayrı bir tartışma konusu.

Ey adaleti çoktan terk etmiş, ama kalkınmayı kendi şahsı ve yakın çevresine göre planlayan İnegöl sevdalısı muhteremler ve de bunu görüp, bilip susanlar, unutmayın; kışın yediğiniz hurmalar, gün gelecek mutlaka bir yerlerinizi tırmalayacaktır.

Ey İnegöl sevdalıları; makam ve mevkilerinizi kullanarak elde ettiğiniz haramları,  ayn makam ve mevkiyi kullanarak yaptığınız hayırlı işlerle helale dönüştüremezsiniz. Bu sevdadan vazgeçin tövbe edin, Hakk´a dönün.

Yine alnı secdeli 3 maymunu oynayan mümin kadeşler, sizlerede bir çift lafım olacak.

Sizler şuan haksızlık karşısında susan dilsiz şeytan durumundasınız. Ancak gördükleriniz, duyduklarınız ve bildiklerinizden yarın huzur mahşerde sorulacaksınız.

Harama bulaşmışların sizlere sunduğu bir takım imkânlar elinizden alınır korkusıyla susmayın. Unutmayın Allah her zaman doğrunun ve haklının yanındadır?