www.haberyorumgazetesi.com

Şerif Gürbaş


DİYELİM Kİ İDDİALAR DOĞRU!

DİYELİM Kİ İDDİALAR DOĞRU!


Bundan tam 1 yıl önce yani 17 Aralık sabahı, Türkiye yolsuzluk operasyonu ile uyandı.

Yolsuzluk operasyonunda 4 bakan ve çocuklarının da ismi geçiyordu ve Türkiye şoktaydı. Zira operasyonda adı geçen siyasetçilerin çok kirli ilişkilerin içerisinde olduğu, deveyi hamutunla götürdüğü ve 7 sülâlesine yetecek zenginliğe ulaştığı iddia ediliyordu.

O tarihe kadar iktidarla kader birlikteliği yapmış medya grubunun, yani Gülen cemaatine yakınlığı ile bilinen televizyon ve gazetelerin, operasyonu çarşaf çarşaf yayınlaması, sabahtan akşama kadar canlı yayınlarla iktidar aleyhine kara propaganda yapması kamuoyunda şaşkınlığa yol açtı.

Ne oldu bunlara böyle, bu işte bir bit yeniği var derken, iktidar kanadı yapılan operasyonun yolsuzluk olmadığını açıkladı. Asıl yapılmak istenilenin hükümeti yıkmak olduğunu öne süren iktidar yetkilileri ile Gülen cemaati arasındaki kavga havuz ve paralel medya üzerinden karşılıklı söz düellolarıyla büyüdü gitti.

Paniği çabuk atlatan ve düğmeye basan hükümet, önce operasyona katılan adına da paralel dediği emniyetçileri, ardından yargıdaki uzantılarını bir bir görevlerinden uzaklaştırdı, kiminin de yerini değiştirdi.

Hızını alamayan iktidar bu kez paralel yapının medya ayağına operasyon düzenledi. Hem de yolsuzluk operasyonunun sene-i devriyesinde...

Paralel yapı ile ilgili ortaya öylesine iddialar var ki, insanın gerçekten havsalası almıyor, inanası gelmiyor.

Bu iddialar arasında ülkenin seçilmiş iktidarına demokratik olmayan yollarla kast etmek şöyle dursun, casusluk yaparak ulusal güvenliğini tehlikeye düşürmek, iş dünyasına siyasi ve bürokratik baskı yaparak maddi çıkar sağlamak, çeşitli algı operasyonlarıyla korku imparatorluğu kurmak, silahlı örgüt kurmak, kumpas ve daha akla hayale gelmeyen bir çok projeksiyon...

Ancak ben at izinin it izine karıştığı bir dönemde her iki tarafın iddialarını da tarafsız gözle yorumlamak istiyorum.

Şayet hırsızlık ve hainlik iddiaları asılsız ise, ey iktidar ve cemaat neyin kavgasını yapıyorsunuz.

Yok iddialar doğru ise yani hırsızlık ve hainlik söz konusu ise, o zaman, Yavuz hırsız, hain ev sahibini bastırmış demektir...

 Türkiye`de böylesine bir operasyon ne duyulmuş ne de görülmüştü. Operasyondan ne Başbakan`ın ne de diğerlerinin haberi yoktu.

Ortalık toz duman. Paralel yapının yıl dönümünde bu kez iktidar  partisi düğmeye bastım