www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Şerif Gürbaş


Dokunmayın Şaban’ıma yazıktır!

Koskoca İnegölspor’un düştüğü hallere bakın.  Sen Git, 3’üncü lig takımına yenilip elen, kupaya veda et.


Koskoca İnegölspor’un düştüğü hallere bakın.  Sen Git, 3’üncü lig takımına yenilip elen, kupaya veda et.

“Sen Git” dediğime bakma maç kendi sahamızda oynandı,  yani sahamızda yenildik ve elendik. Ha sahaya da yedek kadro ile çıkmışsız, ne fark var ki, as takımla yedekler arasında…

Ne diyorum;  Türkiye kupalarında tarih yazmış bir takım olan İnegölspor,  sahasında Ağrı 1970 Spor’a yenildi. Küçümsemek için söylemiyorum, futbolda her sonuç mümkün. Ama ligde tam toparlanmaya başlıyoruz derken, daha 3 gün önce Ispartaspor’u yenip geçmişe sünger çekmişken, bu kupa hezimeti İnegölspor’a hiç yakışmadı.

Zaten Isparta maçında Şaban Hoca, taraftarın kalbini kırdı. Halbuki taraftar ne güzel bir şarkı söylüyordu.  Küfür ve hakaret etmeden takımlarının neden kötü futbol oynadığını soruyordu Şaban Hocaya.

Keyifli bir tezahürattı aslında… O sırada Şaban Hoca birden kendini kaybetti ve el kol hareketleri ile tribünlere bir şeyler mırıldandı.  Tam taraftar karşılık verirken, golü bulunca ekibimiz,  Şaban hoca sanki rakip takımın hocasıymış gibi kendi veli nimetine yani taraftarına bir kez daha hareketler çekti.

Tabi tribündekiler durur mu? Onlarda hocaya karşılık verdi. O arada Başkan  Kani Ademoğlu kendini sahaya attı, yedek kulubesine ve dolayısıyla gerginliğin sebebi Şaban Hoca’ya;  “ne yapıyorsunuz kesin sesinizi” dercesine öfkeyle bağırdı. Başkan Kani’yi bazı yöneteciler araya girerek sakinleştirmeye çalıştıklar ve yeniden tribünlere çıkardılar. Bu sırada 2. Golü attık. Bu sefer Şaban Hoca ile bazı futbolcular taraftara yeniden nasıl koyduk gibisinden hareketler filan çekince taraftar bu kez Şaban Hocayı istifaya davet etti.

Gol atınca herşey düzelecek derken daha da beter oldu. sonrasında statta bir sessizlik hakim oldu. Evet maçı kazandık. Takım, teknik heyet ve idareciler derin bir oh çektiler.  Şaban Hoca yaptığı hatayı anladı ve taraftardan özür diledi. Taraftarlarda Şaban Hoca’ya muakabele etti. Tam herşey takım ve camia adına düzeldi derken…

Haydaa şimdi de Ağrıspor karşısında alınan bu kötü sonuç, Şaban Hoca ile bu iş olacak mı? bu böyle devam eder mi sorusunu bir kez daha akıllara getirdi. 

Valla Şaban Yıldırım kendini spor adamı olarak kanıtlamış başarılı bir hoca… Ama ben Isparta maçında yaşananlardan sonra, Şaban Hocanın bu  sene İnegölspor’a faydalı olacağını düşünmüyorum. Hazır Ağrıspor utancı yaşanmışken, hoca ile yollar ayrılsın… Psikolojisi ve motivasyonu bozulan, her maç alınabilecek kötü sonuçlardan sonra tribün hoca kavgası yaşanmasındansa,  ya yönetim işi bitirsin, ya  Şaban Hoca istifasını versin.

Zaten Şaban Hoca’da Ağrı maçından  sonra başını elleri arasına alıp, gitmelimiyim kalmalımıyım diye kendisine soracaktır. Şaban Hocanın gitmesi hem kendisinin, hem de İnegölspor’un önünü açacaktır.

Ama herşeye rağmen, iyi niyetiyle de olsa,  “dokunmayın Şaban’ıma yazıktır” diyecekler, hocaya sahip çıkacaklar varsa, bu kişiler her kötü sonucun baş sorumlusu olurlar ve her kötü sonucun hesabını taraftara verirler.