www.haberyorumgazetesi.com

Şerif Gürbaş


DÜN SEÇİM OLSAYDI

DÜN SEÇİM OLSAYDI


 

`Barajlardaki su seviyesi azaldı, her an susuz kalabiliriz` haberleriyle endişelenen vatandaşlar, dün akşam saatlerinde etkisini gösteren ve İnegöl`ü âdeta felç eden yağmurla derin bir oh çekmiştir herhâlde.

Çok şükür yaradan biz acizlerin günahlarına rağmen rahmetini esirgemiyor. Tabi rahmetini indirirken de bizlere azametini gösteriyor. Kulakları adeta sağır eden gök gürültüsü ve gökyüzünü aydınlatan şimşekle inen yağmur, bir yandan rahmet olup yağarken, diğer yandan da afet oluveriyor.

Tabi afetin birçok nedeni var. Eğer insanlar afetlere karşı doğru düzgün önlem alırsa,  geriye sadece Rab`bin takdiri kalıyor.

Gazetelerde bugün İnegöl`ümüzün içler acısı halini ortaya koyan haber ve fotoğrafları gördünüz. Bu görüntülerin oluşması, elbet ani ve sağanak yağmur. Ancak bu yağmurun sel olup afete dönüşmesi, ev ve işyerine kadar girmesi, araçların sular altında kalıp zarar görmesinin arkasında önemli bir neden olsa gerek.

Bunun en büyük müsebbibi, yaşananlardan ders çıkarmayan Belediye Başkanı Alinur Aktaş`tır.

Evet kendisi bugünlerde hasta ve ameliyattan yeni çıktı. Bende bu süreçte belediye hizmetleri ile ilgili kendisini üzecek, sağlığını bozacak haberlere ve yorumlara yer vermedim. Bu benim kendisine olan saygım ve merhametimdendir.

Ama 236 bin nüfuslu İnegöl`ü yönetmeye 3 kez talip oluyorsanız, kusura bakmayın ama, yaşananlardan ders çıkarmak ve önlem almak zorundasınız. Şayet almazsanız o zaman eleştirilerimizden nasibinizi almak ve saygı duymak durumundasınız.

Zira tam 11 yıldır İnegöl`ü yönetiyorsunuz. Alt yapı, üst yapı ne varsa sizden soruluyor. Ama gel gelelim, alt yapıyı çözmek yerine 11 yılı laylaylomla geçirdiniz. Keşke şu konserlere ayırdığınız vakti ve nakdi alt yapıya ayırsaydınız.

Birileri çıkıp dünkü yaşananlara afet diyerek, başkanı savunmaya kalkabilir. Ancak depremlerde aynı bu tür yağışlar gibi afettir. Nasıl depremlerde malzemeden çaldığı için yıkılan binalardan müteahhitler sorumlu tutuluyorsa, dün yağan yağmurda zarar gören evlerin, işyerlerinin ve araçların sorumlusu da İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş`tır.

Bunu ben değil, dün gazetemize gelen tepki telefonlar,  sosyal paylaşım sitelerinde paylaşılan fotoğraflar söylüyor.

Şayet dün günlerden 30 Mart olsaydı, evi, işyeri ve arabası suyun altında kalan seçmen, iddia ediyorum Alinur Aktaş`ı Recep Tayyip Erdoğan`a rağmen barajın altında bırakırdı.