www.haberyorumgazetesi.com

Şerif Gürbaş


DÜRÜSTSEN! AÇIKLAMA YAP


Yaklaşık 15 gündür belediye sarayı projesi ile ilgili usulsüzlük ve rant iddialarını gündeme getirerek, İnegöllülerin dikkatine çekmeye çalışıyorum.

Konu gerçekten vahim. İhale sonrası ilave sondaj çalışması yapılarak, uygulama projesinde bir değişiklik söz konusu.

Bu konuda sondaj yapan firma yetkilisi ile Belediye Başkan Yardımcısı Turgay Yel´in  birbirini yalanlayan açıklamalarını kamuoyu ile paylaştım. Konunun bir numaralı muhatabı olan Belediye Başkan Alinur Aktaş´tan iddialarla ilgili bugüne kadar herhangi bir itiraz yada tekzip gelmedi. İtiraz ve tekzip gelmeyince doğal olarak usulsüzlük ve rantın döndüğüne dair inanacım da arttı. Ancak herşeye rağmen yanılıyor olmayı tercih ediyorum. Bu nedenle de iddialarla ilgili yaşanan bu sessizliğin bir şekilde bozulmasını istiyorum. Ya Belediye cephesinin, yada ihaleyi alan firma yetkililerinin iddiaları cevaplandırması gerekiyor. Haber ve köşe yazılarıma rağmen, bu konuyla ilgili bir türlü  kamuoyu oluşmadı. İlçemizdeki siyasi partiler ve STK´lar konuya duyarsız kaldılar. Bununda en büyük sebebi Başkan Aktaş ile kimsenin karşı karşıya gelmek istememesi olsa gerek. Zira en basit eleştiri yapanları bile fişleyip gereğini yapan Başkan Aktaş, usulsüzlük ve rant iddiasını dillendirenlere neler yapmaz ki?

Ancak konunun ciddiyetine varan Saadet Partisi´nden geçtiğimiz hafta içi yazılı bir açıklama geldi. Açıklamada genel olarak ilçemizin sorunlarına değinilmiş ve araya belediye sarayındaki iddialar da sıkıştırılmış. Fakat ilçe medyası ne hikmetse, bu konuyu görmezden geldi. Bir gazete haberi iç sayfadan işlerken, iki gazete haberi görmedi bile. Yani ağaçta kalan kediyi haber yapan gazetelerimizin,  yüksek inşaat mühendisi Özgür Öztürk´ün ?şaibe uyandıran çalışma´ açıklamasını bile ciddiye almaması oldukça manidar.  Neyse her koyun kendi bacanağından asılır?

Gelelim meselenin ikinci ayağına?Bu projede şayet iddia edildiği gibi usulsüzlük yada rant yoksa, teknik bir sorun varsa, yani ilk yapılan zemin etüt projesi sağlıksız ise bununda cevabı verilmesi gerekmez mi?

Peki ilk zemin etüt projesini hazırlayan firma kim? İşte onu da araştırdım. JEMAR Mühendislik?Firma sahibi tanıdık bir isim, Ayhan Çamlıdağ. Çamlıdağ Has Parti kurucularından. Ve  Numan Kurtulmuş ile birlikte AK Parti´ye geçen isimlerden.

Ben şimdi bu arkadaşa sormak istiyorum:

Kardeşim sen nasıl bir iş yaptında senin yaptığın işin üzerine ikinci kez aynı iş yapılıyor. 

Sağlıksız bir iş yaptın da, senin projenin üzerine yeni sondaj çalışması mı yapıldı.

Şayet hazırladığın rapor sağlıksızsa, aldığın parayı hak ettiğini düşünüyormusun? Ve bu parayı  geri iade edecekmisin.

Etmelisin, çünkü yanlış iş yaptıysan ortada hak edilmemiş bir kazanç var demektir ve senin gibi AK Partili bir kardeşimize yakışmaz.

Sağlıksız değil ise, bir mühendis olarak yazılan ve çizilenlerle ilgili ne düşünüyorsun. Bunu da özellikle merak ediyorum.

 Şayet dürüst bir vatandaş isen, beni yalanlar, iddiaları fos çıkarır, Başkan Alinur Aktaş´a da, ihaleyi alan firmaya da derin bir nefes aldırırsın. Ha Başkan Aktaş´ı temize çıkarırsan, yaptığın bu kıyağında semerisini mutlaka görürsün?Hadi göreyim seni?.Bay Çamlıdağ?