www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Şerif Gürbaş


EKMEĞE UZANAN GİZLİ EL?


Bursa Büyükşehir Belediyesi Eylül Ayı meclis toplantısı, geçtiğimiz Perşembe günü başkanlık binasında gerçekleşti. Toplantıda Cerrahlı minibüsçülerin yaşadığı sorunun da konuşulacağını öğrenince, haber konusu olan bu meseleyi yakından takip etmek amacıyla soluğu Büyükşehir Belediye Meclisi´nde aldım.

İnegöllü bir gazeteci olarak ilk kez gittiğim yeni meclis binasında açıkçası hoş şeylerle karşılaşmadım. Bu meseleye yazımın sonunda değineceğim.

Cerrahlı minibüsçüler bildiğiniz üzere, 10 gün önce kontak kapamak zorunda kaldı. BURULAŞ´la sözleşme süreleri dolan, çalışma belgesi alamadıkları için de trafiğe çıkmaları yasaklanan minibüsçülerin, trafiğe çıkmaları halinde araçları bağlanıyor ve şuana kadar 4 aracı bağlanmış durumda.

Ancak Cerrahlı minibüsçüler gibi, İnegöl sınırları içerisinde benzer hizmeti veren 25 dolayında kooperatif var. Bu kooperatiflerin BURULAŞ la sözleşmeleri olmadığı gibi, çalışma belgeleri de bulunmuyor. Ancak ne hikmetse çalışmalarına müsaade edilmeyen tek kooperatif Cerrahlı minibüsçüler.

Konuyu önceki gün büyükşehir belediye meclisinde gündeme getiren MHP´li İsmail Karaman, yukarıda özetlediğim gibi meseleyi anlattı ve meseleyi bir cümle özetledi; ?İçeriden çıkan gizli bir el, cerrahlılarla belediyeleri karşı karşıya getirmek için atraksiyon içerisinde?

Karaman´ın ardından Belediye Başkanı Alinur Aktaş´ta söz aldı. Ne yalan söyleyeyim, Aktaş´ın Cerrahlı minibüsçülerin yaşadığı soruna çözüm getirecek, yeniden ekmek teknelerine kavuşturacak bir açıklama yapacağını umuyordum! Yanılmışım. Aktaş, yaşanan sorunun minibüsçülerden kaynaklandığını ifade eden cümleler kullandı. Minibüsçülerin İnegöl´deki hatları da kullanarak, başka insanların ekmeğine mani olduğunu, çözüm için ise ali kıran baş kesen gibi hareket ettiklerini öne sürdü. Aktaş´ın, çözümden kastı ise 8 aracı olan minibüsçülerin, İNULAŞ´ın 2.5 araçlık önerisini kabul etmeleriydi. Kim kabul eder ki?

Yerel seçimler öncesi büyükşehir yasasını babalar gibi savunan ve her şey çok güzel olacak diyen Aktaş´tan açıkçası şunu demesini beklerdim. ?Cerrah´taki minibüsçüler, şuan evlerine ekmek götüremez durumda.  Kış geliyor, okullar açıldı. İnsanlar geçim derdine düşmüş. Ayrıca İnegöl´de benzer birçok taşıma kooperatifi var ve aynı haklara sahip olmalarına rağmen sadece Cerrahlıların bu uygulamaya tabi tutulması manidardır ve şahsımı, Cerrah halkı ile karşı karşıya getirmektedir. Bu soruna acil ve kalıcı bir çözüm bulunması istiyorum.?

Şayet Başkan Aktaş, bu minvalde bir açıklama yapabilseydi, inan Cerrahlıların gözünde10 numara büyürdü ve alkış alırdı.

Aktaş´ın hayal kırıklığına uğratan açıklamasını dinledikten sonra, MHP´li Karaman´ın ?içeriden çıkan gizli bir el, Cerrahlılarla belediyeleri birbirine düşürmek için atraksiyon içerisinde? sözünü bir kez daha düşündüm. Ve bu gizli elin kime ait olduğunu tahmin ettim.

O Cerrahlı minibüsçülerin ekmeğiyle oynayan gizli el, olsa olsa, büyükşehir meclis toplantısını takip eden bir gazetecinin varlığından rahatsız olup, Başkan Recep Altepe´nin korumasının kulağına bir şeyler fısıldayarak, üzerine salan zavallının elidir.