www.haberyorumgazetesi.com

M.Kurşunoğlu


EN AZ 1 PUAN ALMALIYDIK

​​​​​​​  Gitmeden - seyretmeden ufacık telefon ekranından seyrederek maçları yorumlamak kadar zor bir şey yok. Hele ki! bu maçlar ifadesiz ve yorumsuz yayınlanıyorsa


  Gitmeden - seyretmeden ufacık telefon ekranından seyrederek maçları yorumlamak kadar zor bir şey yok. Hele ki! bu maçlar ifadesiz ve yorumsuz yayınlanıyorsa…

Geçen hafta İnegölspor'un maçlarının www.misli.cm sitesinden yayınlanacağını duyduğumda, ha işte stada gitmeden de İnegölspor maçlarını izleyebileceğim dedim. TFF tarafından kulüplerimize tüm sezon için 95,000 TL ücret ödeyerek izleme yetkisi verdiği siteden de maçı izlemekte mesele, geçen haftaki Zonguldak Kömürspor maçını kurulumu gerçekleştiremediğim için izleyemedim, bu hafta geçte olsa kurulum koşullarını geçekleştirerek küçücük bir ekranda izlemeye çalıştım. Bu kurulumu da; bilgisayardan izleyemiyorsun, sadece özellikleri olan telefonlardan ve televizyonlardan izleme şansınız var.

        Ben yıllardır İnegölspor'un maçlarını, kombine bilet alarak tribünden izleyerek ''HABAR YORUM'' Gazetesinden yorumlayan biriyim. Pandemi kurallarının getirdiği koşullardan yaşım dolayısıyla TFF'nin akreditasyon kurallarına uymadığım için, stada girmem mümkün değil. Bütün bunların yanında İnegölspor Yönetim Kurulu, benim gibi olup maçları statta izleyebilmemiz için özel bir formül bulamaz ise, maçları misli.com sitesinden izlemeye devam edersek, okuyucularımıza ne kadar sağlıklı yorum yazabiliriz, bu konuyu da sizin bilgilerinize sunmak isterim.

  Maçlar başlamadan önceki yazdığım yazımda da belirttiğim gibi, çok özel bir süreçten geçiyoruz. Biz dahil grubumuzdaki hiçbir takım, yeterince hazırlık karşılaşması oynayamadı. Bu sezon takımlarımızın adaptasyon süreleri, her zamankinden fazla zaman alması kaçınılamaz oldu. Yeni oluşuma alışmak zaman ister, ama içeride 2 puan, dışarıda 3 puan bırakırsan, İnegölspor yönetimi ve teknik heyeti, ilk 2 hafta başarılı saymak mümkün değil. Tabi oluşumda, transfer döneminde 12 futbolcu transfer ederek, alt yapıdan 3 genç kardeşimiz A takıma kazandıran, kulübün 3 milyon 265.000 TL olan borcunu, 1.000.00 TL.'nin altına çeken yönetimin başarısını da göz ardı edemeyiz.

        2019 sezonunda ilk devresinde kendi sahamızda Gökhan Kurumuş'un attığı gole Gümüşhanespor'u 1-0 yenen İnegölspor, İkinci yarında Gümüşhanespor ile 0-0 berabere kalarak, son beş maçını oynamadan Playoff oynama hakkını kazanmış oldu. Edindiğim bilgilere göre, geçen hafta oynadığımız Zonguldak Kömürspor karşısında iyi denecek mücadele ortaya koyduğumuzu düşünüyorum. Gol atamadık ama gol de yemedik. Lakin 3. bölgede yeterince üretken olamayınca geçen haftayı 1 puanla, bu hafta deplasmanda oynadığımız Gümüşhanespor maçını da hiç puanla kapattık.

        İnanın Gümüşhanespor maçından en az 1 puan alacağımıza o kadar inancım vardı ki,  Gümüşhanespor'un transfer tahtası kapalı, yönetim hafta içinde yeni oluşmuş. Bu maçta İnegölspor'un artıları vardı, ama olmadı. Önümüzdeki haftalarda gruplarda sıralamalar yavaş yavaş şekillenecek. İlk yarı ilk 5’te isen, Playoff şansın var, son 7 isen düşme potasındasın demektir. Bu böyle biline!

        Yayın konusunda, Yönetim kuruluna hak vermiyor değilim. Yayın ücreti olarak sezonluk alınan 95.000 aman aman bir para değil, ama (TFF) 2. ve 3. Lig ile ilgili yaptığı anlaşmayla yayın hakkını elinde bulundurmasından dolay kulüplerin bütün haklarını gasp etmiş durumda. Kani Ademoğlu başkanlığa seçildiğinde  Maçlarımız seyircisiz oynayacağımız gibi görünsede, biz yönetim bazında buna bir çare bulacağız. Taraftarının bir şekilde İnegölspor'la buluşturacağız, bundan kimsenin şüphesi olmasın” şeklinde bir söylemde bulundu. Benimde Kani Başkan'a ve Yönetim Kurulu üyelerine acizane tavsiyem lütfen misli.com'dan İnegölspor'un veya herhangi bir takımın maçını seyretsinler. Mislicom'dan yayın ücretini alsın ama, taraftara bu siteden maç seyredebilirsin demesinler, İnsanların akıl sağlığıyla oynamasınlar. Bence bu siteden maç seyretmemek, seyretmekten daha iyidir.     

 SAYGILARIMLA