www.haberyorumgazetesi.com

Şerif Gürbaş


EN GÜÇLÜ ADAY KİM?

EN GÜÇLÜ ADAY KİM?


14 Aralık 2014 Pazar günü ilçe kongresini yapacak olan İnegöl AK Parti`de, dün hareketli saatler yaşandı. Genel Merkez tarafından isimleri belirlenen İbrahim Er, Murat Gültekin, Adem Demirel ve Sedat Öpçiner, dün genel başkan yardımcısı Süleyman Soylu`nun başkanlığındaki komisyonla mülakata girdi.

Mülakat sonucu 4 isimden biri genel merkez tarafından belirlenecek ve önümüzdeki günlerde Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun tarafından açıklanacak.

Dün Ankara`ya giden 4 ilçe başkan aday adayına refakat eden AK Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli, hangi isim aday gösterilirse gösterilsin etrafında birleşileceğini ifade etti. Yani teşkilatlar 4 isme de sıcak bakıyor.

Peki 4 isimden en şanslısı, yada en güçlüsü hangisi?

İbrahim Er, Uzun yıllar İnegöl Belediyesi`nde halkla ilişkiler müdürlüğü, rahmetli Hikmet Şahin`in Bursa büyükşehir Belediye Başkanı olmasının ardından da BURFAŞ genel müdürlüğü görevinde bulundu.  30 Mart yerel seçimlerinde İnegöl Belediye Başkanlığına aday adayı olan İbrahim Er`in, milli görüş kökenli olması ve karar mekanizmasındaki yöneticiler ile tanışıklığı şansını arttırıyor. İbrahim Er`in Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu ile tanışıklığı ise, rahmeti Hikmet Şahin`in yeniden aday gösterilmediğinde istifa edip Demokrat Parti`ye geçtiği günlere dayanıyor. Bu nedenle İbrahim Er`in şansı oldukça yüksek.

Murat Gültekin, AK Parti`nin 30 Mart yerel seçimlerinde ki bir diğer belediye başkan aday adayı. Geçtiğimiz dönem il genel daimi üyeliği görevinde bulunan Murat Gültekin, İnegöl`ün köklü ve siyasetçi bir ailesinin ferdi.  4 isim arasında en genci olan Murat Gültekin`in, Ankara bağı da oldukça güçlü. Özellikle Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile olan dostluğu, Murat Gültekin`i ilçe başkanı yapmaya yeter.

Sedat Öpçiner, AK Parti`nin en yeni üyesi. Uzun yıllar Saadet Partisi`nde görev yapan Sedat Öpçiner, Prof. Dr. Numan Kurtulmuş ile birlikte Saadet Partisi`nden Has Parti`ye geçti. Has Parti ilçe başkanlığı görevinde bulunan Öpçiner, Genel Başkanları Numan Kurtulmuş ile birlikte geçtiğimiz yıl AK Parti saflarına katıldı. 30 Mart yerel seçimlerinde belediye meclis üyesi seçilen Sedat Öpçiner`in Numan Kurtulmuş`un ekibinden ve milli görüş kökenli olması başkanlık şansını oldukça arttırıyor.

Adem Demirel, 30 Mart yerel seçimlerinin bir başka belediye başkan aday adayı olan Adem Demirel, AK Parti yönetim kurulu üyeliği görevlerinde bulunmuş, tam bir görev adamı. İlçe Başkanı Bülent Temelli ve Milletvekili Hüseyin Şahin ile ilişkileri iyi olan Adem Demirel, parti teşkilatlarında sevilen ve karşılığı olan biri. Belediye Başkanı Alinur Aktaş`ın da çalışmak istediği isimlerden biri olan Adem Demirel, Temelli ve Aktaş`ın desteğini alabilirse, başkanlığa en yakın isimlerden. Zira Aktaş`ı 3. kez başkan yapan güç Genel başkan Yardımcısı Bülent Arınç...

İlçe Başkanı Bülent Temelli`nin ifadesine göre, bu 4 adaydan biri ilçe başkanı olarak görevlendirilecek ve 14 Aralık itibari ile AK Parti`nin yeni ilçe başkanı olacak. Bu isimlerin dışında bir 5`inci ismin çıkma ihtimali ise yok.

Genel merkezin işaret ettiği isim, önümüzdeki günlerde ilçe başkan adayı olarak açıklanacak. Ama asıl mücadele, yönetim kurulu listesi hazırlanırken verilecek. Zira başkan adayı ve şekillenecek yönetim, 2019 genel ve yerel seçimlerinde milletvekili ve belediye başkan adaylarını da belirleyen ekip olacak.