www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

İsmail Özdemir


ERBAKAN SAĞ OLSAYDI

.


Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun katıldığı bir TV programında verdiği bir cevap tartışmaların fitilini ateşledi. "Necmettin Erbakan hayatta olsa CHP ile birlikte olur muydu" sorusuna 'Kesinlikle' yanıtını veren Karamollaoğlu, ''Bugün hayatta olsa kesinlikle CHP ile birlikte olurdu. Bugün bizim güttüğümüz politikaları belki de çok ileri bir noktada gündeme getirirdi.Herkesle bir araya gelmekten çekinmez, uzlaşılabilecek konular üzerinde dururdu” dedi.

Allah C.C. rahmet eylesin, “Erbakan Hoca sağ olsaydı ne yapardı?” sorusuna verilebilecek en doğru cevap O’nun hayatta iken yaptıkları olacaktır.

1969 yılında Siyasi hayatına başlarken Türkiye’de bugünkü gibi iki siyasi blok vardı.Sağ ve sol.Sağcılar ve solcular birbirlerini adeta vatan haini gibi görüyor ve silahla birbirlerini öldürüyordu.

Erbakan bu blokların hiçbirinde yer almadı ve “Ne sağcıyız, ne de solcuyuz biz Milli Görüşçüyüz” diyerek yeni bir yol açtı.Hatta Sovyetler Birliği dağıldıktan sonra; “artık sağcılık-solculuk bitmiştir.Bundan sonra “Milli Görüşçü müsün-İşbirlikçi misin” sorusunu sorarak kendi siyasi tarzını ortaya koymuştur.

ABD-ÇİN-RUSYA-AVRUPA BİRLİĞİ gibi  emperyalist ülkeler, az gelişmiş veya gelişmekte olan ülkelerde kendi siyasi çıkarlarına uygun siyasi oluşumları destekleyerek iktidara gelmesini sağlarlar.Zaman içinde destekledikleri siyasi oluşumlar onların çıkarlarına ters düşmeye başlarsa, bu sefer farklı siyasi oluşumları destekleyerek onların iktidardan uzaklaştırılmaları için gereken çalışmaları yaparlar.

İşte Erbakan bu büyük oyunun farkına vardığı için; Milli Görüşçü’müsün-İşbirlikçimisin sorusunu sorarak, Milletimizin şuurlanmasına vesile olmuştur.

Bugün Türkiye’de yine iki siyasi blok oluşmuştur.Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı.Cumhur ittifakı daha önce Dünya siyasetinde ABD- AB-İsrail ile birlikte hareket ediyordu.Ancak bu birlikteliğin ülkemize zarar verdiğini görünce RUSYA-ÇİN ile birlikte hareket etmeye başladı.MİLLET ittifakı ise AHLATLIBEL bildirisi ve yine 28.ŞUBAT ta açıkladıkları Parlamenter Sisteme dönüş bildirileri ile Avrupa Birliği AB ile birlikte hareket edeceğini ilan etmiş durumdadır.

İşte böyle bir durumda Rahmetli Erbakan hayatta olsaydı, bu iki bloktan hiçbirisi ile birlikte hareket etmezdi.

Milli Görüş çatısı altında Üçüncü bir blok oluştururdu.1991 seçimlerinde  o günkü Milli Görüş’ün temsilcisi Refah Partisi çatısı altında RP-MÇP-IDP ittifakı gibi üçüncü ittifak oluştururdu.

Dünyadaki siyasi kamplaşmaya karşı da, D-8 projesini hayata geçirmiş Milli Görüş liderine, şu tarafta veya bu tarafta yer alırdı demek, siyasi olarak bir basiretsizliktir.

Milletimizin ve Ülkemizin menfaatleri doğrultusunda geçmişte sağ ve sol partilerle kurduğu koalisyonlar, herhangi bir blokta yer aldığını göstermez.Çünkü hem sağ partilerle, hem de sol partilerle koalisyonlar kurmuştur.Ancak bu koalisyonlarda inançlarımıza aykırı protokoller asla yapılmamıştır.

Bugün Millet İttifakı da, Cumhur ittifakı da Faizci Kapitalist düzenin devamından yanadır.20 yıldır uygulanan Ekonomik Model, CHP’li Kemal Derviş’in kurduğu ekonomik modeldir.Her iki blok bu ekonomik modelin devamından yanadır.Yine Millet İttifakı da, Cumhur İttifakı da Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne tam üyeliğinden yanadır.İsrail ile ilişkilerin normalleşmesinden yanadır.

Rahmetli Erbakan’ın ömrü; faizci kapitalist düzenin değişmesi, Avrupa Birliği değil D-8 İslam Birliği ve Siyonizme karşı mücadele ile geçmiştir.

Erbakan hayatta olsaydı, her iki blokla görüşürdü.Ancak Milli Görüş’ten asla taviz vermezdi. Milli Görüş çatısı altında mutlaka üçüncü bir ittifak kurardı.Çünkü Erbakan inanıyordu ki; Sebepler sonuç yaratmaz. Esbaba tevessül yani sebeplere başvurmak farz olduğu için sebeplere sarılıyoruz.Bu nedenle inanıyordu ki; MEŞRU HEDEFLERE gayrimeşru vasıtalarla ulaşılmaz.Sonucu takdir eden ALLAH’dır.

Müslüman seferden sorumludur, zaferi verecek olan ALLAH’dır.Eğer seferde gayrimeşru yola saparsan, kazansan bile kaybedenlerden olursun.İktidara getirip, götüren ALLAH’dır.Aynı şekilde zenginlik de ALLAH C.C. verdiği bir durumdur.Bir insan zengin olamıyorum diye gayri meşru yola saparsa, sonuç ne olursa olsun kaybedenlerden olur.Millet ittifakının kuruluş bildirgesi, Ahlatlıbel bildirgesi ve 28 Şubat bildirgesi gayrimeşrudur. Çünkü AB normlarını ve AİHM kararlarını temel referans almaktadır.

Bu nedenle eminim ki; Erbakan sağ olsaydı CHP ile birlikte olurdu sözüne; -Hadi ordan, hadi ordan, hadi ordan

şeklinde cevap verirdi.